Craiova: Mititelu este ameninţat de Primărie cu instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu trebuie să justifice cum a cheltuit banii publici
Adrian Mititelu trebuie să justifice cum a cheltuit banii publici

Clubul Universitatea a fost somat de Primăria Craiova să prezinte modul în care au fost cheltuite cele două milioane de lei primite de la municipalitate. Dacă nu arată actele contabile până pe 15 decembrie, patronul Adrian Mititelu va fi chemat în instanţă şi pus să restituie banii.

Conform contractului de asociere, finanţatorul oltean este obligat să pună la dispoziţia Serviciului de Audit documentele legate de utilizarea banilor publici, însă Mititelu le-a închis uşa în nas auditorilor. „Pe 7 decembrie, auditorii împuterniciţi au fost la club, dar nu li s-a permis accesul la acte, nu li s-a semnat nici măcar delegaţia. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă pe 15 decembrie, când i-am somat să vină cu documentele“, a spus Nicolae Pascu, directorul Direcţiei Economico-Financiare din Primărie. 

În cazul în care clubul nu va veni nici săptămâna viitoare cu actele, reprezentanţii Primăriei spun că vor acţiona în judecată Universitatea Craiova, pentru a-şi recupera banii. „E vorba de bani publici, iar modul în care aceştia pot fi utilizaţi este stipulat clar în lege. Este evident că va trebui să ne recuperăm cumva banii dacă nu ni se spune cum au fost cheltuiţi“, a mai spus Pascu.

Solomon spune că dă stadionul cu o chirie de un euro

Craiova: VIDEO / Primarul Antonie Solomon a făcut pe lăutarul

Deşi s-a arătat dispus să mai vireze clubului încă un milion de euro în 2010, primarul Craiovei, Antonie Solomon (foto), spune că banii vor ajunge în contul grupării alb-albastre doar dacă Mititelu va prezenta actele care atestă modul cum au fost cheltuite cele două milioane de lei. „Normal că dacă nu ne spun pe ce au dat banii, nu putem prelungi contractul de asociere, să le dăm alţi bani“, a precizat Solomon, care este dispus să prelungească şi şederea Universităţii pe stadionul „Ion Oblemenco“: „Stadionul i-l dau lui Mititelu pe un euro, dacă îl vrea în chirie, şi atunci toate investiţiile le face Primăria, sau gratis, în concesiune, însă atunci toate investiţiile revin clubului. Să se gândească foarte bine ce alege“.

„O să-i concesionez însă stadionul doar după ce îşi va achita datoriile către bugetul local“, a adăugat edilul-şef al Băniei.

Adrian Mititelu se plânge însă că nu a putut folosi banii, pentru că Fiscul îi pusese poprire pe cont: „Eu nu am văzut niciun leu din acei bani, pentru că Fiscul avea poprire pe cont. În acest caz, cred că nici nu mai pot cere verificarea sumelor. Au intrat doar 1,6 milioane de lei, iar diferenţa reprezintă TVA pe care tot eu trebuie să-l plătesc acum“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite