Craiova: Ministrul Mediului, în vizită la Uzina Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul a inspectat obiective din Bănie, căutând posibilităţi de investiţii. Laszlo Borbely a declarat astăzi la Craiova că Ministerul Mediului deţine bani pentru proiecte din fondurile necheltuite în 2009.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely a explicat astăzi, la o întâlnire cu primarii din Dolj, care a avut loc la Prefectură, că instituţia pe care o conduce stă mai bine faţă de alte domenii. Deşi la întâlnire au fost invitaţi toţi cei 111 primari din judeţ, în sală au fost prezenţi mai puţin de jumătate. 

Un miliard de euro pentru proiecte de mediu

În cadrul şedinţei, Laszlo Borbely a spus că aproximativ un miliard de euro din Fondul de Mediu vor fi „angajaţi“ în diferite proiecte.

„Anul acesta, chiar dacă este recesiune, investiţiile de mediu faţă de anul trecut s-au dublat. Am moştenit la Fondul de mediu de la guvernarea trecută, şi trebuie să recunosc că a fost o surpriză plăcută pentru mine, pentru că nu s-au cheltuit banii în 2009. Înseamnă un miliard de euro pe care putem anul acesta să-l angajăm din Fondul de mediu”, a declarat ministrul.

Cu această ocazie, ministrul a anunţat că vor fi investiţi 900 de milioane de lei pentru proiecte de prevenire a inundaţiilor, cum ar fi crearea unor perdele de protecţie pe malul Dunării.

“Trebuie să luăm unele decizii strategice, să monitorizăm o parte din zonele din ţară pentru că în fiecare an, Dunărea prin aceste inundaţii îşi intră în vechea matcă”, mai spus ministrul.

Vizita lui Borbely a continuat cu popasuri la uzina Ford şi la groapa de gunoi de la Mofleni, unde vor fi depozitate toate deşeurile din judeţ. Ministrul a mai vizitat şi parcul Lunca Tineretului, precum şi şantierul de la Sala Polivalentă din Bănie. 


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite