Ministerul Sănătăţii vrea să taie din numărul de internări. Medicii din Craiova ripostează: "Este o nătângie, o măsură aberantă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a făcut o strategie naţională prin care va reduce numărul de internări cu 10%. În timp ce autorităţile din sănătatea doljeană spun că această măsură va asigura ordinea în spitale, medicii şi bolnavii se revoltă.

Medicii din Dolj spun că această strategie este imposibil de aplicat, “este o prostie, o tâmpenie, o nătângie. Cum să se reducă numărul de internări? Nu poţi să dai ordin bolilor să scadă, nu le poţi stăpâni. Nu-i poţi impune unui medic să nu mai interneze! Nu poţi spune oamenilor să se îmbolnăvească cu 10% mai puţin. Aşa ceva nu se poate aplica, este o măsură aberantă”, ne-a spus doctorul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dolj. 

“Nu se gândeşte nimeni la noi?”


Bolnavii sunt şi mai revoltaţi pentru că, spun ei, riscă să fie refuzaţi la internare. “O să ajungem să batem zeci de kilometri, care venim de la sate, pentru că suntem bolnavi, şi să ne întoarcem acasă aşa cum am venit. Nu se poate aşa ceva, chiar nu se gândeşte nimeni la noi?”, se întreabă Constantin Ştefan, care azi dimineaţă a venit pentru o consultaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Autorităţile din sănătatea doljeană susţin că reducerea numărului de internări va îmbunătăţi sistemul de sănătate. “Vor fi spitalizaţi doar pacienţii care necesită acest lucru, restul se vor trata în ambulatoriu. Este o măsura bună”, a declarat medicul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite