Craiova: Mii de voluntari din Dolj au dus războiul cu gunoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi, studenţi şi pensionari au luptat cot la cot în ziua marii curăţenii. Înarmaţi cu saci şi mănuşi, ei au luat cu asalt zonele identificate de organizatorii campaniei ca fiind foarte murdare  şi au încărcat în câteva ore tone de mizerie.

Munţi de gunoaie au găsit pe malurile Jiului elevii Grupului Şcolar Electroputere. Tinerii au făcut o echipă lărgită de 50 de persoane şi în scurt timp aveau zeci de saci plini ochi cu mizerie. Niciunul nu s-a arătat deranjat de faptul că trebuie să strângă murdăria făcută de alţii, dar au punctat hotărât că ar fi foarte dezamăgiţi să constate în scurt timp că efortul lor a fost zadarnic sau că a contat pentru foarte scurt timp.

image

„Am mai făcut parte din alte organizaţii şi m-am oferit ca voluntar în astfel de campanii, poate nu atât de mari, pentru că mi-a făcut plăcere. De aceea sunt şi azi aici, pentru că vreau să văd locurile frumoase curate. Nu ştiu cât va ţine însă“, spune Loredana Roncea, elevă în clasa a XII-a.  De atfel, jumătate din voluntarii care s-au implicat în campania „Let’s do it, Romania!“, a fost reprezentată de elevi. Aceştia i-au preferat drept coordonatori pe profesorii lor.

image

„S-au descurcat foarte bine şi le mulţumesc că au venit. Din păcate, ce-am găsit aici e de nedescris, de la blănuri de la tăbăcărie, PET-uri, doze din aluminiu, până la deşeuri din gospodării şi animale moarte“, afirmă profesoara Tatiana Bălăşoiu.

Apel pentru Parcul Romanescu

Un loc pe care îl doreşte cu adevărat curat, fără urmă de gunoi în el, este pentru speologul Cornel Naidin, Parcul Nicolae Romanescu. S-a alăturat fără ezitare campaniei, pe care şi-ar fi dorit-o pornită din acest loc.

„E jale pe lângă gard, până în Valea Fetii, cât am văzut eu. Mai este şi groapă de gunoi de la Hipodrom spre ANL-uri, oamenii care ies iarbă verde nu îşi adună resturile“, spune speologul, obişnuit cu strânsul gunoaielor din zonele turistice pe care le explorează de-o viaţă.

image

Potrivit organizatorilor, în Dolj s-au format 670 de echipe, iar pe hârtie, cel puţin, erau declaraţi aproape 8.000 de voluntari. Deşeurile au fost depozitate în centrele de colectare temporare din judeţ: Rojişte, Segarcea, Măceşu de Jos, Băileşti, Calafat, Sălcuţa, Brabova, Filiaşi.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite