Craiova: Mii de liceeni simulează mâine examenul maturităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a XII-a din peste 200 de unităţi de învăţământ din Dolj se vor aşeza în bănci mâine dimineaţă, pentru a susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul simulării bacalaureatului din această vară.

Aproximativ 6.000 de elevi din Dolj vor participa mâine la testul care le va arăta cât de bine sunt pregătiţi pentru examenul din vară. Liceeni vor intra în săli la 10.00 şi vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Ei vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Subiectele respectă programa la această disciplină a bac-ului din 2011.

De simulare au avut parte în această săptămână şi elevii claselor a VIII-a. Marţi ei au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română după aceleaşi reguli impuse de Evaluarea Naţională 2011.
Din momentul citirii subiectelor, au avut la dispoziţie două ore pentru a le rezolva. La Colegiul Naţional Fraţii Buzeştii, elevii claselor a VIII-a s-au conformat rapid regulilor impuse de un examen şi au fost numai ochi şi urechi când li s-a explicat cum să completeze foia de lucru, după ce fiecare şi-a lăsat într-un colţ al clasei ghiozdanul, telefonul mobil, cărţile de română, păstrându-şi doar ciorna. 

„Profesorii au insistat ca elevii să se prezinte la simulări, chiar dacă nu sunt obligatorii, pentru a-şi face o părere despre cât de bine au parcurs şi asimilat materia“, a precizat Carmen Ştefănescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti.

Subiectele au venit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi sunt corectate  în şcoală, de câte doi profesori.

„Subiectele sunt în conformitate cu modelul postat pe site de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în luna noiembrie,  şi sunt de dificultate medie“, a spus inspectorul Corina Andriescu.

Rezulatele simulărilor vor fi anunţate pe 15 aprilie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite