Craiova: Mii de angajaţi, chemaţi să protesteze mâine în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii doljeni din cadrul celor cinci confederaţii naţionale vor organiza miercuri un miting, pe esplanada Teatrului Naţional. La manifestaţia împotriva Codului Muncii sunt aşteptaţi sunt aşteptaţi 5.000 de oameni, care vor porni şi într-un marş pe străzile A.I.Cuza, Unirii şi Calea Bcureşti.

Sindicaliştii au anunţat astăzi în conferinţă de presă că protestul de mâine este declanşat împotriva adoptării Codului Muncii, pe care îl consideră „sclavagist“ şi „o lovitură dată tuturor lucrătorilor din România“. Victor Peţa, liderul BNS Dolj, a precizat că sunt aşteptaţi la mitingul şi marşul programate mâine în intervalul ora 16.30 – 19.00 şi salariaţii care nu au sindicat.

„Prin adoptarea Codului toţi angajaţii vor avea de suferit. Nu vor mai avea niciun fel de siguranţă a locului de muncă, niciun drept“. Ileana Ionescu, primvicepreşedinte CNSLR Frăţia, consideră că „toate drepturile câştigate prin jertfe şi sânge vor fi pierdute acum, iar românii se întorc în urmă cu 150 de ani“. Potrivit acesteia, prin noul Cod al Muncii salariaţii devin o jucărie în mâinile angajatorilor.

„Vor rămâne pe drumuri dacă nu vor sta drepţi la ce spune stăpânul“, a completat Ileana Ioanescu. 

Liderii din judeţ ai confederaţiilor naţionale precizează că reprezentanţii lor şi-au luat aprobare pentru a fi de faţă în parlament, atunci când se va citi moţiunea. „Ne-am asigurat astfel că nu vom mai găsi balcoanele ocupate, iar noi nu vom mai avea loc acolo. Apoi vom participa la un miting la palatul Cotroceni, dacă legea va fi trimisă spre promulgarea preşedintelui“, a declarat Victor Peţa.

Protest doljean şi în capitală
50 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Dolj vor picheta mâine, de la ora 12.00, sediul Ministerului Educaţiei. „Nu vom avea niciun reprezentat la mitingul de la Craiova, de mâine“, a spus Constantin Rada, liderul FSLI Dolj.  Şi-au anunţat însă prezenţa la protestul din Bănie aproximativ 300 de persoane din cadrul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Spiru Haret“.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite