Craiova: Mihaela Pârvu, pugilista care vrea să devină contabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 18 ani, Mihaela are rezultate importante în box. Înaintea sportului cu mănuşi a practicat atletismul. Îi place contabilitatea şi spune că i-ar plăcea să o profeseze.

Mihaela Pârvu este o fată foarte veselă şi mereu pusă pe glume. Este nonconformistă şi acceptă să i se spună întotdeauna unde greşeşte. Nu îi este teamă de nimic şi mereu a privit viaţa ca pe o competiţie. De mică i-a plăcut sportul şi de la 10 ani a făcut atletism. După patru ani a descoperit boxul şi l-a aprofundat, legitimându-se la CS Armata. „Mereu am fost o fire mai băieţoasă. Părinţi spun că sunt băiatul familiei, sora mea este mult mai delicată“, recunoaşte sportiva. Mihaela afirmă cu tărie că boxul a dezvoltat-o şi moral, nu numai fizic, făcând-o să devină mai responsabilă în tot ceea ce face.
Fire dinamică, Mihaela a avut rezultate importante până acum, „furând“ meserie de la pugiliştii pe care îi cunoaşte. „Mereu am stat în preajma băieţilor şi unul dintre cei mai buni prieteni este Maike Cioacă. Datorită lui am ajuns în box şi am învăţat multe de la el. Pot chiar să spun că este modelul meu“, afirmă pugilista.

În cei patru ani de box a participat la Campionatele Europene de la Yambol, a cucerit Cupa României şi a devenit vicecampioană naţională. Din păcate pentru cariera ei, anul trecut a suferit o operaţie la un deget şi a stat câteva luni departe de ring. În acest an a revenit şi nu vrea să rateze niciun trofeu. Acum a devenit una dintre cele mai importante pugiliste ale clubului militar.

Elevă de nota zece

În ciuda programului încărcat de antrenamente şi de competiţii, Mihaela Pârvu are note foarte bune şi la şcoală. „Îmi place foarte mult contabilitatea şi mi-aş dori să profesez în această meserie. Învăţ bine şi la celelalte materii“, dezvăluie tânăra sportivă. Are o relaţie bună atât cu profesorii, cât şi cu colegii. „Sunt o persoană prietenoasă şi mă înţeleg bine cu toţi. Sunt foarte cuminte în afara ringului. Mă bucur că profesorii au fost înţelegători şi mi-au permis să lipsesc de la şcoală pentru a participa la diferite turnee“, susţine Mihaela.

Este o persoană orgolioasă şi nu acceptă înfrângerea şi nici să renunţe la activitatea pe care o are. „Vreau să fac box atât cât mă va ajuta fizicul. Nu am de gând să renunţ prea curând. Sunt tânără şi pot să înving pe oricine. După aceea am timp să mă ocup şi de carieră. Ar fi interesant să ajung contabilă în armată“, mai precizează Mihaela Pârvu. Ea nu se poate despărţi de colegii de la antrenament, fiind alături de ei şi în perioada de repaus, când se duce să se relaxeze.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite