Craiova: Meserie de sezon: colindă contra cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii susţin că pe scenă se simt cel mai bine
Tinerii susţin că pe scenă se simt cel mai bine

Şase tineri, unii dintre ei absolvenţi ai Şcolii de Muzică din Craiova , iar alţii studenţi la Conservator, au înfiinţat un grup muzical de sărbători.

Muzicienii spun că au dat un anunţ pe internet, reuşind astfel să obţină spectacole pentru toată luna decembrie. Majoritatea clienţilor sunt patronii de firme din Craiova, care organizează petreceri de Crăciun pentru angajaţi. Lidia Popa (24 de ani), Gabriel Dima (31 de ani), Ionuţ Firulescu (24 de ani), Aura Didu (34 de ani), Anisa Popescu (26 de ani) şi Adi Poenaru (33 de ani) sunt membrii grupului Bethleem. Tinerii spun că iubesc muzica şi ca de mici au urcat pe scenă, încercând să îşi facă un nume. „Noi avem credinţă în Dumnezeu şi tot ce facem este din suflet. Ne înţelegem foarte bine şi ne completăm unul pe altul. Cei care ne-au auzit măcar o dată cântând au mai venit la spectacolele noastre. Ne-am gândit cum să facem rost de un ban în plus, aşa că am dat anunţ pe internet, iar acum toată luna decembrie suntem prinşi cu spectacole“, a spus Lidia Popa.

image

Fac repetiţii acasă

Colindătorii vor ca, atunci când merg la un eveniment, să simtă bucuria celor care îi ascultă. Pentru a fi mereu în formă, tinerii se întâlnesc zilnic acasă la câte unul dintre ei şi repetă ore întregi, până ajung la armonia vocilor. „Avem un repertoriu bogat de colinde. Putem susţine şi un spectacol de două ore, dacă este nevoie. Este normal să repetăm, iar atunci când vezi că lumea te aplaudă la scenă deschisă îţi dai seamă că nu ai muncit degeaba. Noi pe scenă ne simţim cel mai bine. Ne aflăm în lumina reflectoarelor de mici, aşa că nu este foarte greu să facem ceea ce ştim cel mai bine“, a spus Adi Poenaru.

image

Nu au un tarif stabilit

Trupa de colindători Bethleem nu are un onorariu stabilit. Tinerii primesc bani în funcţie de posibilităţile celor care îi invită, iar jumătate din câştig ajunge la familiile lor. „Nu vrem să facem o avere din aşa ceva. Noi mergem acolo unde suntem chemaţi, iar plata pentru serviciile noastre rămâne la latitudinea celor care ne invită. Oamenii pentru care colindăm sunt cei care decid câţi bani vor să ne dea. Noi încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul. Dacă vă uitaţi la noi, vă daţi seama că iubim ceea ce facem şi că totul vine din suflet“, a precizat Ionuţ Firulescu, student la Conservator .        

image

Sunt o adevărată familie

Tinerii mai povestesc că nu fac niciodată nimic fără a se consulta unul pe altul, iar atunci când vine vorba de muzică, fiecare lasă la o parte orgoliul pentru binele grupului nou-înfiinţat. „Este normal să ţinem cont de părerile colegilor. Doar discutând putem ajunge la un numitor comun, iar astfel treaba merge bine. Nu ne-am certat niciodată şi suntem ca o adevărată familie. Armonia e importantă şi în viaţă, nu doar în muzică“, a povestit Gabriel Dima, chitaristul formaţiei. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite