Craiova: Mersul cu trenul, un coşmar pentru călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara din Craiova
Gara din Craiova

Vagoane vechi şi nereabilitate de ani buni şi un frig de crapă pietrele sunt condiţiile oferite de CFR .Oamenii spun că din păcate trenurile sunt deplorabile, iar la tot pasul sunt hărţuiţi de cerşetori.

Călătorii spun că de cum pui piciorul într-un personal îţi dai seama că acolo timpul s-a oprit: totul arată ca acum 20 de ani, iar oamenii suportă frigul, mizeria şi hoţii. Pasagerii spun că s-au obişnuit şi sunt convinşi că nici peste 50 de ani nu se va schimba mare lucru. „Eu am 74 de ani şi de când circul cu trenul nu am văzut să se schimbe nimic în bine. Nu vedeţi cum arată bancheta pe care stăm? Nu simţiţi cum miroase aici? Cei de la CFR vor de la noi bani mulţi pe bilete, dar nu ne oferă mai nimic“, a spus Ion Mitruţ, un călător.

Reprezentanţii Regionalei CFR Craiova spun că nu s-au băgat bani în staţiile mici. „S-au făcut investiţii doar în gările Craiova, aproximativ 3 milioane de euro, şi Drobeta Turnu Severin, 6 milioane de euro. În cele mici nu s-a investit niciun leu în ultimii ani“, a declarat Victor Frăsinoi, director Regionala CFR Călători Craiova.

Hoţii fură de foame


„De la începutul anului în Craiova s-au înregistrat 12 furturi din bagaje şi genţi, din trenuri. Hoţii s-au ales cu dosar penal, însă din cauza prejudiciului foarte mic, au scăpat doar cu amendă“, a declarat Constantin Budici, şeful secţiei Regionale de Poliţie Transporturi. „Naşul“ este convins că cerşetorii fură de foame. „Unde văd mâncare, acolo se duc. Caută în bagaje până găsesc ceva. Vor doar să supravieţuiască“, a povestit Ion Putnariu, controlor.

Un tren a deraiat din inconştienţa hoţilor

Reprezentanţii Regionalei CFR Craiova spun că singurul caz de furturi de şină sau componente de anul acesta a avut loc în noiembrie, în Ciumeşti. „Un tren a deraiat pentru că s-au furat 30 de metri de şină pe o cale ferată care deservea fabrica Dacia din Mioveni“, a mai spus Frăsinoi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite