Necazurile doctorilor din Craiova au ajuns la ministrul Sănătăţii: cadrele medicale au făcut memoriu pentru bonurile de masă pierdute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Nr. 1 primesc de două luni sporuri mai mici.
Angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Nr. 1 primesc de două luni sporuri mai mici.

Sindicatul SANITAS de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a trimis un memoriu către ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, căruia îi cere să rezolve problemele angajaţilor care nu şi-au mai primit tichetele de masă.

Conducerea Sindicatului SANITAS de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova a spus astăzi pentru Adevărul că memoriul a fost trimis la începutul lunii. "Solicităm tichetele de masă şi sporurile care au fost reduse, atât ale medicilor rezidenţi, cât şi ale angajaţilor. Noi vrem să le recuperăm retroactiv, acum să vedem dacă se va putea face acest lucru. Încă nu am primit răspuns, îl aşteptăm", a declarat asistent medical Ion Cotojman, liderul de sindicat SANITAS de la cel mai mare spital din Oltenia.

Sporuri reduse, bonuri tăiate

Începând cu luna august, conducerea Spitalului Nr. 1 din Craiova a redus sporurile angajaţilor de la secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, de la Serviciul de Anatomie Patologică şi de la Unitatea de primiri Urgenţă. Directorii au hotărât să nu mai acorde integral tichete salariaţilor şi au renunţat să le mai dea vreun bon de masă rezidenţilor. Managerul unităţii, conferenţiar doctor Florin Petrescu, a spus că măsura a fost luată pentru a reduce cheltuielile salariale. "Potrivit legii, trebuie ca aceste cheltuieli să nu depăşească 70% din totalul bugetului, iar la noi depăşea", a explicat managerul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite