Craiova: Merge doi kilometri prin ger pentru a învăţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O olimpică de 11 ani din comuna doljeană Gura Văii face un efort zilnic şi merge pe jos prin frig pentru a-şi continua studiile.

Cristina Ioana Zamfir, elevă în clasa a VI-a la şcoala din comuna Podari, iar pentru a ajunge la microbuzul care o duce la cursuri are mult de mers pe jos.

Fetiţa povesteşte că este în stare să de orice sacrificiu pentru a învăţa carte. Deşi afară de câteva zile sunt -12 grade, nu a lipsit nici măcar o zi de la cursuri. Îmbrăcată bine şi cu ghiozdanul în spate îşi continuă traseul până la microbuz. De multe ori nu ajunge la timp în staţie şi este nevoită să mai parcurgă alţi kilometric pe jos, până la şcoala din Podari. „Pentru mine este important să învăţ bine. Nu îmi permit să pierd nici măcar o zi, că nu are cine să mă ajute după aceea la teme. Eu singură mă descurc. Vreau să urmez o facultate şi, de ce nu, să devin la rândul meu profesoară aici în comună“, povesteşte Cristina în timp ce se îndreaptă cu paşi repezi către şcoală.

Olimpică la limba română


Conducerea şcolii din comuna Podari susţine că în situaţia Cristinei mai sunt şi alţi elevi. La instituţia de învăţământ
sunt 645 de copii din cinci comune. Unii dintre ei merg, la rândul lor, pe jos, pentru a ajunge la şcoală. „Cristina are merite deosebite, este o elevă cu note bune şi care a participat la olimpiada de română atât pe faza locală cât şi judeţeană, reuşind să obţinut un loc fruntaş. Vă daţi seama ce înseamnă să mergi pe jos câţiva kilometri, fie iarnă,fie vară“, a spus Marinela Andreescu, director şcoala cu clasele I-VIII din comuna Podari. Cristina mai povesteşte că nu a venit niciodată la şcoală cu teme nefăcute, oricât de obosită a ajuns acasă. „Au fost zile în care m-am trezit cu câteva ore înainte să ajung la şcoală şi am învăţat. Sunt gata să renunţ la multe lucruri numai pentru a putea să realizez ceea îmi doresc“, a mai povestit eleva din comuna Podari.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite