Craiova: Mellisa Culkin a lăsat America pentru a-i ajuta pe olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mellisa Culkin a dovedit că se descurcă în orice situaţie
Mellisa Culkin a dovedit că se descurcă în orice situaţie

Tânăra voluntară a ajuns în Craiova, în urmă cu doi ani. S-a îndrăgostit imediat de pieţele Băniei şi de câmpurile de rapiţă de la marginea oraşului.

Într-o zi a decis să renunţe la a mai face lucruri mărunte şi s-a hotărât să îşi caute o altă îndeletnicire care să-i aducă cu adevărat satisfacţie sufletească. A aplicat la programul american Peace Corps şi a fost admisă. Aşa a început aventura Mellisei Culkin, o tânără americancă, în vârstă de 35 de ani, din localitatea americană Boston, statul Massachusetts.

A ajuns în Oltenia, în urmă cu doi ani, împreună cu alţi 37 de voluntari pentru proiectul Habitat pentru Umanitate. Pentru o tânără obişnută să cumpere legume de la supermarket, pieţele Craiovei au fost un spaţiu inedit. La fel, peisajele largilor câmpuri de rapiţă.

Nu i-a fost însă uşor. A trebuit să participe la o serie de traininguri pentru a învăţa limba română. „Încet, încet am început să vorbesc româneşte“, îşi aminteşte Mellisa. După perioada de curs au ieşit în teren.  Anul 2009 a fost cel mai fructuos în activităţi desfăşurate în cadrul proiectului american Peace Corps.

Vezi de ce crede Mellisa Culkin că oltenii sunt mai ospitalieri decât americanii în

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite