Craiova: Mega-licitaţie de 150 de milioane de euro anulată de Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile centrale le-au dat dreptate antreprenorilor care au contestat o licitaţie de aproape 150 de milioane de euro organizată de primărie. Primăria Craiova nu va relua, cel puţin deocamdată, procedura de atribuire.

Licitaţia pentru acordul-cadru privind lucrări de aproape 150 de milioane de euro care ar fi trebuit executate în Craiova în următorii ani a fost anulată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, printr-o decizie datând din 16 aprilie. Procedura, iniţiată chiar în ziua în care edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon, mergea la Piteşti însoţit de procurorii DNA,  fusese contestată iniţial de patru dintre firmele participante la licitaţie, acestea invocând faptul că autoritatea locală a dat dovadă de lipsă de transparenţă şi a inclus criterii şi cerinţe aberante în Fişa de date a achiziţiei. Ulterior, firma Tehnologica Radion şi-a retras contestaţia. CNSC a decis însă să admită celelalte plângeri formulate de firme şi a decis anularea procedurii de atribuire.

Lucrări asigurate de jumătate de miliard de lei

Firma care ar fi câştigat mega-contractul ar fi avut asigurate lucrări de asfaltare, canalizare, alimentări cu apă, decolmatări, staţii de pompare, dar şi reţele subterane de telecomunicaţii pentru următorii ani, valoarea acestuia oscilând, conform anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice,  între  12.699.824 de lei şi  501.070.715 de lei fără TVA. Cu licitaţia anulată, reprezentantanţii primăriei nu mai văd în acordul-cadru o prioritate, mai ales în condiţiile în care municipalitatea se pregăteşte să lanseze licitaţiile pentru proiectele depuse în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, precum pasajele pentru fluidizarea traficului din centrul oraşului sau modernizarea unora dintre cele mai importante artere ale Băniei, cum ar fi Bulevardul Tineretului sau Bulevardul Olteniei.

Acord-cadru în derulare

Primăria Craiova are deja în derulare un acord-cadru pe o durată de patru ani cu firma Delta ACM 93. Societatea bucureşteană a trebuit să reabiliteze străzi şi trotuare din cartierele Băniei, primarul Antonie Solomon susţinând, în urmă cu doar câteva luni că antreprenorul a  lucrat atât de repede încât a consumat toţi bani aferenţi celor patru ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite