Craiova: Medicul acuzat că a ucis o tânără neagă că a chiuretat-o pe femeia care a murit. Asistenta îl contrazice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Marian Galbenu, de la Maternitatea din Severin, anchetat în cazul unei fete care a decedat săptămâna trecută la Spitalul Nr. 1 din Craiova după ce medicul i-a făcut o întrerupere de sarcină, îşi retrage declaraţiile.

După ce săptămâna trecută ginecologul recunoştea că el i-a făcut chiuretaj Lucicăi Talegă, în prezent specialistul nu mai recunoaşte nimic. În schimb, asistenta care era pe tură în momentul când medicul Galbenu a îngrijit-o pe femeie, susţine că ea i-a făcut anestezie înainte ca Lucica (18 ani) să se urce pe masa de intervenţie.

Fără şanse de supravieţuire

Săptămâna trecută, o fată din judeţul Mehedinţi a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce suferise o întrerupere de sarcină la maternitatea din Severin. Tânăra a fost transportată în comă la unitatea din Bănie. Medicii nu au mai putut face nimic să îi salveze viaţa. Familia fetei a despus o plângere la Colegiul Medicilor din mehedinţi, acuzându-l pe medicul Marian Galbenu de neglijenţă în serviciu, dar şi la Parchet.

Anchetă în cazul Galbenu

Conducerea spitalului din Mehedinţi a desfăşurat o anchetă internă, pentru a elucida cauzele care au dus la acest sfârşit tragic şi dacă ginecologul are vreo vină în toată această poveste. Se aşteaptă însă rezultatele expertizei medico-legale, necesare în anchetarea cazului. Surse de la Institutul de Medicină Legală spun că vezica fetei are o înţepătură la vezica urinară provenită, cel mai probabil, din timpul intervenţiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite