Sănătatea vine prin intervenţii: bebeluş refuzat la internare, acceptat doar la insistenţele autorităţilor judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş din judeţul Gorj, diagnosticat cu o boală severă, a fost internat la cel mai mare spital din Oltenia doar după ce prefectul de Gorj a intervenit. Nou-născutul are nevoie de o evaluare neurologică amănunţită. Cadrele din Craiova nu au vrut să-l spitalizeze ieri, pe motiv că în Secţia de Terapie Intensivă nu sunt locuri.

Băieţelul de patru zile, din Târgu Jiu, care are sistemul nervos slab dezvoltat, a ajuns în această dimineaţă la Spitalul Nr 1 din Craiova, după ce  ieri medicii de la Craiova nu au vrut să-l primească. Micuţul suferă de hipoxie, o boală gravă care nu permite oxigenarea suficientă a creierului, şi are nevoie de o evaluare neurologică amănunţită. Potrivit doctorilor, unitatea medicală din Târgu Jiu nu are dotare pentru aceste investigaţii.


Fără locuri la Reanimare

image


 Ieri dimineaţă au sunat la spitalul din Craiova ca să facă un transfer. “Cei de acolo ne-au spus că la Reanimare nu mai sunt locuri şi nu au nici tuburi de oxygen. Ne-au sfătuit să avem noi grijă de micuţ, că nu au ce face. Copilul a avut o suferinţă intrauterină şi starea lui a fost destul de gravă”, a declarat doctorul Camelia Roman, şefa Secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Când au aflat de această situaţie, autorităţile locale din Târgu Jiu au luat legătura cu cele din Bănie, ca să rezolve problema. " Prefectul judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei,  a aflat despre această problemă şi l-a contactat pe omologul său din judeţul Dolj, fiind puse la punct toate detaliile pentru transferul bebeluşului. După ce s-au făcut demersurile între cele două unităţi spitaliceşti, bebeluşul a fost transferat astăzi la unitatea medicală din Craiova“, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj


"Nu ştiu de ce am fost tratată în felul ăsta"

image


Tamara Lungu, mama copilului (foto sus), în varsta de 17 ani, aflată la prima naştere, spune că a stat cu frica-n sân ca bebeluşul său să nu păţească ceva rău. "Mi se rupe sufletul că îngeraşul meu trebuie să sufere. Nu ştiu de ce am fost tratată în felul ăsta. Dacă se întâmpla ceva cu el, eram în stare de orice ", a povestit tanara mama.
Doctorii din Craiova susţin că n-au avut încotro şi că au fost nevoiţi să respingă bebeluşul. “Secţia noastră este normată cu 10 paturi de Terapie Intensivă. Ieri am avut un număr de cinci copii primiţi din alte judeţe. Pe lângă aceştia, mai avem două perechi de gemeni, prematuri, născuţi cu greutate la naştere sub 1500. Trebuie să prevedem întotdeauna posibilitatea ivirii unei alte urgenţe”, a declarat prof.dr. Elena Coletă, şefa Secţiei de Neonatologie de la SJU.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum evoluează starea de sănătate a bebeluşului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite