Medicii craioveni spun că în spitalele din Grecia e Raiul pe pământ: "Pur şi simplu rămâi mut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Purcaru, unul dintre medicii care şi-au expus lucrările ştiinţifice la Atena.
Ionuţ Purcaru, unul dintre medicii care şi-au expus lucrările ştiinţifice la Atena.

O echipă de doctori din Craiova a ajuns în Grecia, unde specialiştii au vizitat mai multe unităţi medicale, printre care şi spitalul regional din Volos. Medicii spun că între spitalele din România şi cele din străinătate este o diferenţă ca de la cer la pământ.

Specialiştii în chirurgie pediatrică şi chirurgie plastică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bănie au fost prezenţi la Atena în perioada 27-30 octombrie, unde şi-au prezentat lucrările ştiinţifice în cadrul Uniunii Medicale Balcanice.

FOTOREPORTAJ Cum arată un spital din România, de la WC-urile bolnavilor până la biroul managerului

"E altfel decât al noi"

Medicii au avut ocazia de a vizita şi spitalul regional din Volos, unde au rămas impresionaţi de condiţiile pe care le oferă sistemul medical. "De cum intri în spital îţi dai seama că e altfel decât la noi. La poartă, spre exemplu, agenţii de pază nu ne-au lăsat să intrăm, deşi eram medici, până nu ne-au întrebat unde mergem şi până ce nu l-au chemat pe doctorul la care trebuia să ajungem, ca să fie convinşi de adevărul spuselor noastre. Asta înseamnă pază făcută ca la carte. E diferenţă faţă de ceea ce se întâmplă în România, pur şi simplu rămâi mut de ce găseşti acolo", a declarat dr. Ionuţ Purcaru, din cadrul Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la cel mai mare spital din Oltenia.

Lifturile funcţionează încontinuu

Acesta vorbeşte despre igiena din saloane. "E curăţenie, totul arată impecabil, nu miroase urât. Sunt patru lifturi care funcţionează încontinuu. Asistenţa primară nu are nicio problemă. N-ai crede că te afli într-un spital, nu există grad de comparaţie cu ce este aici. Bolnavii n-au nicio grijă că trebuie să-şi cumpere medicamente sau materiale sanitare. Nici nu se pune problema de aşa ceva",a adăugat medicul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite