Medicii sunt disperaţi că bebeluşii în stare gravă vin pe bandă rulantă şi nu au unde să-i aşeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale de la Secţia de Neonatologie din Craiova se plâng că nu mai au locuri să interneze nou-născuţii cu probleme severe de sănătate.

Doctorii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă spun că Secţia de Terapie Intensivă este supraaglomerată şi că nu pot face faţă numărului de cazuri medicale. Conducerea unităţii susţine că în fiecare zi se fac câte cinci cereri de transfer al bebeluşilor către Secţia de Reanimare, capacitatea acesteia fiind de doar zece locuri. "Suntem într-o situaţie critică şi încercăm să găsim soluţii. În mod cert nu vom externa nou-născuţii, dacă starea lor nu este îmbunătăţită şi dacă sunt în pericol. Însă vin foarte multe cereri de transfer din teritoriu, pe care nu ştim cum să le rezolvăm. Avem nevoie de paturi, ca să funcţionăm fără probleme", a declarat conf.dr. Florin Petrescu, managerul de la SJU Craiova.

Şansa la viaţă, amânată de doctori

Un bebeluş de patru zile din Târgu Jiu, cu o afecţiune neurologică severă, a fost refuzat ieri de medicii de la Spitalul Nr 1 din Craiova. Specialiştii din Gorj le-au cerut ajutorul, fără rezultat. După ce autorităţile locale au intervenit, băieţelul a fost acceptat de către neonatologii din Bănie.

Află AICI toate detaliile despre cazul bebeluşului respins de medici:

Sănătatea vine prin intervenţii: bebeluş refuzat la internare, acceptat doar la insistenţele autorităţilor judeţene

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite