Craiova: Comasarea Centrului de Cardiologie cu Spitalul Judeţean goneşte doctorii peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Dolj spun că mai mulţi colegi de la Centrul de Cardiologie Craiova sunt interesaţi de condiţiile de angajare în spitalele din străinătate.

Situaţia a fost declanşată, spune conducerea Colegiului, de decizia Ministerului Sănătăţii de a comasa Centrul de Cardiologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă. "Colegii de la Cardiologie sunt îngrijoraţi pentru că această comasare atrage după sine foarte multe riscuri. La acest centru dotarea este excepţională, nu sunt lipsuri de medicamente, doctorii sunt obişnuiţi să îşi desfăşoare munca în condiţii normale, nu să vină un pacient şi să nu aibă cu ce îl trata. Comasarea va înrăutăţi cu mult lucrurile, din acest punct de vedere. Sunt voci la Centrul de Cardiologie care spun că vor să plece în străinătate, în curând vom rămâne şi fără cardiologi", a declarat dr. Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, filiala Dolj.

Începând cu data de 11 martie, Centrul de Cardiologie Craiova a trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite