Medic din România, despre şpaga din spitale: "Sunt colegi de-ai noştri care cer sume foarte mari pentru intervenţiile bolnavilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Nr. 1 Craiova.
Dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Nr. 1 Craiova.

Un neurochirurg din Craiova spune că principalele hibe din sistemul de sănătate sunt subfinanţarea, corupţia şi "grosolănia" angajaţilor din spitale.

Dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, vorbeşte, la final de an, despre problemele cu care se confruntă sistemul medical din România.

EXCLUSIV ONLINE Top doctori cinstiţi, doctori şpăgari 2010: clasamentul medicilor care au cerut mită

EXCLUSIV ONLINE Lista doctorilor cinstiţi, întocmită de cititori. Citeşte numele medicilor care nu cer mită

Chirurgul Alexandru Pesamosca, top doctori cinstiţi. Vezi primele locuri ale medicilor care nu cer şpagă

Medicul spune că angajaţii din spitale mai au de lucrat la capitolul "atitudine". "În spital există foarte multă grosolănie din partea angajaţilor: nu stau de vorbă cu pacienţii, sunt nervoşi, nu le explică în detaliu şi pe înţelesul lor despre afecţiunile cu care sunt diagnosticaţi. Nu se gândesc că oamenii internaţi sunt necăjiţi... Am asistat şi asist în continuare la foarte multe situaţii în care pacienţii sau aparţinătorii sunt trataţi cu indiferenţă şi chiar cu grosolănie: li se vorbeşte urât şi chiar sunt daţi afară", a declarat medicul Cameniţă.

Craiova

Neurochirurgul spune că nici în ceea ce priveşte onestitatea vizavi de munca desfăşurată şi pacienţi lucrurile nu stau bine, "pentru că, din păcate, unii colegi ai noştri cer sume foarte mari pentru intervenţiile bolnavilor. Însă cele mai multe dintre problemele din Sănătate sunt cauzate de subfinanţarea sistemului", a completat dr. Cameniţă.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a citi un amplu interviu cu doctorul Alexandru Cameniţă, care vorbeşte despre toate lipsurile dar şi despre părţile bune ale domeniului medical.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite