Reacţii la măsurile în cazul unui tânăr mort în spital: "Dacă doctorul care l-a tratat intra în puşcărie şi mie mi se lua din salariu, atunci da, înţelegeam"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit în spital, după ce a fost tratat de tuberculoză.
Sorin Ovidiu Frăţilă a murit în spital, după ce a fost tratat de tuberculoză.

Unul dintre medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, sancţionat în cazul morţii unui tânăr în spital, spune că măsurile luate de către conducerea unităţii nu sunt drepte şi este hotârât să acţioneze în instanţă instituţia.

Doctorul Paul Gingă, şeful Secţiei Pneumologie I de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, unde un tânăr care a murit a fost tratat de tuberculoză, spune că va da în judecată unitatea medicală, când va primi hârtia cu sancţiunea. "O să acţionez în instanţă spitalul când o să mi se dea hârtia cu sancţiunea. Nu mi se pare normal să primesc aceeaşi sancţiune ca medicul care l-a tratat pe bolnav. Dacă doctorul ar fi intrat în puşcărie şi mie mi se lua din salariu, mi se dădea sancţiune 10% din salariu, atunci da, înţelegeam, nu mai dădeam în judecată spitalul. În cazul ăsta, nu e corect", a declarat medicul Paul Gingă.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova a hotârât sancţionarea şefului de secţie cu 10% din salariu, timp de o lună, sancţiune care urmează să ajungă pe masa Comitetului Etic. Măsura a fost luată în cazul unui tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, care în luna mai a murit după ce a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, în secţia doctorului Gingă. Medicul care l-a tratat pe bolnav, Lucian Ioncică, fost manager al spitalului, spune că nu are nicio vină în acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite