Măsuri de austeritate la Spitalul Filantropia: medicii rămân fără sporuri de încordare psihică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Urgenţa Spitalului Filantropia vor avea sporuri mai mici. Foto: Arhivă.
Medicii de la Urgenţa Spitalului Filantropia vor avea sporuri mai mici. Foto: Arhivă.

Conducerea Spitalului Muncipal Filantropia a anunţat că în următoarea perioadă vor fi reduse la minimum sporurile salariale. Angajaţii nu vor mai primi sporuri de încordare psihică, de 15% din salariu.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că s-a ajuns la această situaţie din cauză că spitalul abia reuşeşte să acopere salariile angajaţilor şi că, de la o lună la alta, oamenii riscă să rămână fără lefuri dacă nu se reduc aceste sporuri. "Luna aceasta reuşim să plătim salariile, dar de luna următoare nu ştim ce va fi. Banii pe care îi primim de la Casa de Asigurîări de Sănătate, de 2.000.000 de lei pe lună, nu acoperă salariile, care depăşesc 2.100.000 de lei", a declarat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Nr. 2.

După salarii, tăieri de sporuri

Doctorul Ungureanu a precizat că în consiliile de administraţie au fost dezbătute măsurile de austeritate care urmează să fie puse în aplicare. Este vorba de reducerea la minimum a sporurilor. "Ne gândim la scăderea sporurilor la minim în următoarea perioadă, unde mai sunt de scăzut, pentru că în general au fost scăzute. Anatomopatologia are sporuri între 50-100%,  Neonatologia,  75 %, şi de asemenea se mai dau sporuri la Reanimare. Am discutat despre măsura reducerii sporurilor, mai sunt câteva sectoare unde se pot reduce",a afirmat managerul Spitalului Nr. 2. Doctorul Ungureanu a spus că sporurile de  încordare psihică vor fi tăiate de pe listă. "Mai sunt câteva secţii unde se mai dau sporuri de 15%, de încordare psihică, adică la secţiile medicale, care nu au alte sporuri şi unde se pare că trebuie să renunţăm şi la ele. Imediat (vor fi reduse - n.r.), după ce vom plăti salariile în februarie vor fi făcute calcule", a precizat managerul Spitalului Filantropia.

Conducerea Spitalului Filantropia spune că în luna martie va fi discutată în şedinţă şi propunerea de a fi făcute disponibilizări. Managerul a precizat că nu se cunoaşte încă numărul celor care vor fi concediaţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite