Craiova: Cele 85 de maşini asamblate zilnic de Ford au crescut exporturile Doljului cu aproape 200 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe porţile uzinei din Bănie ies zilnic 85 de automobile marca Ford Transit
Pe porţile uzinei din Bănie ies zilnic 85 de automobile marca Ford Transit

Principalele produse de export ale judeţului au fost mijloacele de transport, potrivit datele oferite de Direcţia Regională de Statistică Dolj.

Specialiştii arată că exporturile de autovehicule au crescut în primul semestru al anului cu aproape 200 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.  Exporturile de bunuri la nivelul judeţului Dolj au fost în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2010 de peste 178 milioane de euro euro, cu două milioane de euro mai mult faţă de anul trecut.

Pe primul loc ca pondere în total exporturi se situează exporturile de mijloace de transport, cu 26,6  la sută, înregistrând o creştere de 198,5 la sută“, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei Regionale de Statistică Dolj.

Scot zilnic 85 de maşini

Explicaţia pentru creşterea numărului de autovehicule exportate este uzina Ford de la marginea Băniei. În prezent, de pe porţile uzinei ies zilnic 85 de autovehicule marca Ford Transit. În perioada următoare compania intenţionează să mărească producţia şi să lanseze un nou model de maşină de clasă mică. Efectele benefice ale uzinei se simt şi în încasările din Vamă.

Fiscul doljean a anunţat că au crescut încasările din taxele vamale şi TVA ca urmare a intensificării activităţii Ford. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că Ford aduce din Turcia caroseriile pe care le asamblează în Bănie. Ford promisese în 2007 că va investi 650 de milioane de euro şi că va angaja până în 2012 3.500 de oameni. Planurile americanilor au fost decalate din cauza crizei economice.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite