Craiova: Marşul lumânărilor aprinse porneşte astă-seară pe A.I.Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul este parte a „Memorialului Lumânărilor Aprinse“, cea mai veche mişcare anti-SIDA din lume, care atrage atenţia asupra necazurilor provocate de HIV/SIDA.

Voluntari ai organizaţiilor ce fac parte din Grupul de Coordonare Locală Dolj, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret vor distribui diseară materiale informative, începând cu ora 20.30, în Parcul Teatrului Naţional. Aprinderea lumânărilor este programată la 21.00. Cu ele se va porni în marş, de la Naţional spre primărie şi înapoi. Lumânările aprinse vor fi depuse în faţa teatrului. Acţiunea de diseară este considerată simbol al solidarităţii cu persoanele afectate de HIV/SIDA.

image

Potrivit Oanei Mateescu, preşedintele Asociaţiei Europrotector, campania din 2011, derulată la nivel mondial, „şi-a propus să reamintească tuturor felul în care epidemia HIV/SIDA a influenţat viaţa multora dintre noi şi cum solidaritatea internaţionala are un impact pozitiv asupra celor infectaţi/ afectaţi HIV. În prezent, un număr estimat de 33 milioane de persoane infectate HIV trăiesc în toată lumea. În Romania sunt 10.000 persoane infectate HIV / bolnave de SIDA, marea majoritate fiind tineri cu vârsta cuprinsă între 19 şi 25 de ani“.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite