Craiova: Mark Wotte, la a 13-a încercare. Va fi cu noroc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olandezul Mark Wotte va încerca să schimbe jocul Universităţii
Olandezul Mark Wotte va încerca să schimbe jocul Universităţii

Olandezul Mark Wotte, tehnicianul care are cele mai mari şanse să preia Ştiinţa din această iarnă, a mai pregătit în cariera sa 12 echipe.

Universitatea Craiova va fi astfel a 13-a formaţie care va intra pe mâna antrenorului batav de 49 de ani, care nu a stat mai mult de doi ani pe banca niciunei echipe.

Deşi au dezminţit informaţia numirii lui Wotte, oficialii grupării din Bănie au admis faptul că olandezul se află printre „tehnicienii din Benelux“ cu care se află în tratative.
Cel mai probabil, patronul Adrian Mititelu şi Mark Wotte s-au înţeles verbal, olandezul urmând să fi anunţat oficial în momentul în care va semna contractul, la venirea în Bănie. 

Cămătaru: „Ar fi fost mai potrivit un antrenor român“

Fost jucător în Olanda, la Herenveen (1991-1993), Rodion Cămătaru susţine că nu-l ştie pe Wotte. „Este un antrenor de care, din păcate, nu am auzit. Nici ca jucător nu-mi spune nimic, deşi fotbalul olandez îmi este destul de cunoscut. Sunt sigur că vine cu gânduri bune şi este posibil să aibă şi rezultate, deşi eu cred că în această perioadă era mai potrivit un antrenor român, care să cunoască lotul şi stilul echipei“, a spus fostul atacant al Craiovei Maxima, care consideră că olandezul „arată mai mult a actor de cinema, decât a antrenor“.

Un alt oltean care a jucat în Olanda, Mugur Guşatu (foto), şi el tot la Herenveen (1997-2000), îşi aduce însă aminte de Mark Wotte, dar nu-l poate caracteriza. „De cum l-am văzut prin ziare, figura mi s-a părut cunoscută. Sigur l-am prins în perioada în care era antrenor la Utrecht. Ştiu că am făcut 2-2 la ei, am dat şi gol atunci, dar nu pot să spun cum e ca antrenor. Dacă Universitatea s-a oprit asupra sa, înseamnă că are valoare. Sper să fie o decizie bună pentru echipă“, a spus Guşatu, fost golgheter al Ligii I, în prezent vicepreşedinte la SCM Craiova.

Mugurel Guşatu
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite