Craiova: Mariana Lupaşcu este o viitoare economistă pasionată de politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Tânăra îşi doreşte o carieră în domeniul economiei.
Craiova: Tânăra îşi doreşte o carieră în domeniul economiei.

Tânăra orginară din Chişinău este studentă la două facultăţi din Craiova.  A plecat din Moldova pentru că îşi dorea o carieră în economie într-o ţară europeană.

Mariana s-a născut în capitala Republicii Moldova într-o familie de jurnalişti. Mama sa este reporter la postul naţional de televiziune din Moldova iar tatăl său natural lucrează ca prezentator de ştiri în limba rusă la acelaşi post. De asemenea, şi tatăl vitreg al tinerei este jurnalist. Acesta ocupa funcţia de redactor-şef al publicaţiei „Moldova suverană“. Deşi părinţii săi sunt îndrăgostiţi de jurnalism, aceştia au îndreptat-o de la o vârstă fragedă către economie. Tocmai de aceea, în clasa a IX-a a început studiile la Colegiul Economic din Chişinău. „Mi-au plăcut dintodeauna ştiinţele umane dar şi materiile de profil real mai atras. Părinţii mei m-au sfătuit să dau la un liceu economic şi aşa am şi făcut“, poesteşte Mariana. Pasiunea pentru ştiinţele umane s-a reflectat în rezultatele obţinute de aceasta la olimpiadele de Limba română. „La faza pe oraş am luat locul doi şi am participat şi de două ori la faza naţională“, îşi aduce aminte tânăra.

Şi-a dorit să ajungă pe propriile picioare

Odată cu terminarea liceului a decis să plece în România pentru că simţea că în Moldova nu îşi poate asigura un viitor stabil. „Eram sătulă de Moldova. Vroiam să vorbesc limba română şi să îi aud pe oameni vorbind în aceeaşi limbă. Voiam să fiu pe picioarele mele. Fiind singură la părinţi, ai mei îmi ofereau tot, şi ştiam că, dacă rămân acasă, niciodată nu voi afla cum e să te descurci singur“, mărturiseşte studenta. Şi-a dorit să intre la o facultate de profil economic dar soarta a trimis-o la Ştiinţe Politice. „Eram decisă să vin în România şi s-a întâmplat să fiu admisă la Ştiinţe Politice în Craiova. M-a încântat ideea având în vedere că mie mi-au plăcut dintodeauna ştiinţele sociale. Trăind într-o familie de jurnalişti, la mine în casă mereu s-au discutat politică“, spune aceasta. Cu toate acestea, nu şi-a abandonat visul. Următorul an a încercat din nou să intre la Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova şi a reuşit.

Află din Adevărul de Seară dacă Mariana se va întoarce din Republica Moldova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite