Craiova: Marfă ieftină în magazinul Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În magazin veţi găsi acum tricouri şi pantofi sport. Foto: Laurenţiu Nica
În magazin veţi găsi acum tricouri şi pantofi sport. Foto: Laurenţiu Nica

Dacă bugetul pentru darurile de Sărbători a fost sărăcit anul acesta de criză, fiţi cu ochii pe magazinul Fiscului, unde sunt aduse lucruri confiscate. Produsele aduse în magazinul Fiscului sunt de câteva ori mai ieftine decât cele vândute în oraş.

Într-o cămăruţă din curtea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice sunt înghesuite haine, încălţăminte sau jucării de o calitate discutabilă însă la preţuri foarte mici, numai bune pentru buzunarul subţire al craioveanului lovit de vremuri grele. Prăvălia nu e prea cunoscută printre locuitorii oraşului: fie pentru că nu prea i s-a făcut reclamă suficientă de către mai marii Fiscului, fie pentru că e situată destul de departe de stradă şi nu există vreo firmă sau un afiş care să anunţe că înăuntru funcţionează un magazin. „Trec prin faţa acestei instituţii zilnic şi habar nu aveam că aici este magazinul celor de la Fisc, nici nu ştiam că au aşa ceva”, ne-a spus Constanţa Breban.


Vând sandale iarna şi cizme vara


Pe uşa de la intrare este trecut doar programul de funcţionare: între 12 şi 14, de luni până joi, iar vineri de la ora 10 la 12. Şefa Serviciului Valorificare Bunuri din cadrul DGFP Dolj, Florica Andrei, cea care se ocupă şi de vânzările în magazin, ne explică faptul că programul redus e dat de faptul că trebuie să se împartă zilnic între munca de birou şi cea din magazin. Momentan, aici puteţi găsi doar nişte tricouri cu mânecă lungă şi scurtă, pantaloni subţiri, încălţăminte sport de damă şi bărbaţi, câteva jucării şi parfumuri contrafăcute. Peste două săptămâni e aşteptată însă marfă „proaspătă”: un lot de haine şi încălţăminte confiscat de la un patron care nu avea acte de provenienţă va fi evaluat şi va intra în magazin. „Problema la noi este că avem marfă contrasezon. De exemplu, acum vom primi sandale pentru că procedura durează destul de mult”, ne-a mai spus Florica Andrei, care a adăugat că în magazin vin şi obiecte uzate precum unelte de pescuit confiscate de la braconeri sau drujbe folosite de hoţii de lemne.
Potrivit DGFP Dolj, marfa confiscată în cantităţi mari de la agenţii economici care fie nu are acte, fie a fost abandonată de proprietari este sigilată la locul confiscării şi vândută pe măsură ce instituţia găseşte magazine de desfacere. Garda Financiară, Poliţia judeţeană sau municipală, Vama sau Inspecţia Fiscală din cadrul DGFP confiscă de multe ori şi marfă perisabilă, precum fructe sau legume, care trebuie vândută rapid. Potrivit Floricăi Andrei şi acest tip de marfă este vândută tot în magazine de specialitate din oraş după evaluare.


Tricouri la 10-15 lei


Tricourile din magazin au preţul de 5-15 lei, în funcţie de calitate, în timp ce încălţămintea sport se vinde la 15 lei. Jucăriile au preţuri cuprinse între 2 şi 25 de lei. În cazul în care doriţi să verificaţi dacă magazinul a primit marfă, puteţi suna la 0251/402.250 sau 0251/402.251. În cazul în care marfa din magazin nu se vinde, DGFP Dolj o donează nevoiaşilor (centrelor unde sunt îngrijiţi bătrâni sau copii instituţionalizaţi).


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite