Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, despre scandalul sporurilor tăiate: "Nerespectarea cerinţei este penală. Am fost obligaţi să aplicăm măsuri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Foto: Arhivă.
Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Foto: Arhivă.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova spune că măsura de a reduce sporurile salariaţilor a fost luată pentru a face economie la bugetul unităţii. Managerul răspunde acuzaţiilor aduse de peste 100 de angajaţi, care susţin că reducerea sporurilor este ilegală şi abuzivă.

Conferenţiar doctor Iulian Diaconescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, spune că a recurs la această măsură, fiind nevoit să scadă cheltuielile cu salariile personalului. "În Consiliul de administraţie, la care au participat sindicatele, s-a căzut de acord că măsura respectă legislaţia în  vigoare. Sporurile variable pot fi modificate în funcţie de situaţia financiară a spitalului, în aşa fel încât cheltuielile salariale să nu depăşească 70% din totalul veniturilor din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Nerespectarea acestei cerinţe este penală. Am fost obligaţi să aplicăm măsuri legale, în respect pentru legislaţia în vigoare", a informat managerul spitalului.

Peste 100 de angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova au semnat o sesizare pe care au înaintat-o săptămâna trecută conducerii unităţii. Salariaţii spun că măsura de a reduce sporurile cu până la 50%, aplicată din luna octombrie, este ilegală şi abuzivă. Salariaţii ameninţă cu instanţa, în cazul în care nu vor primi înapoi sporurile oprite.

Află de AICI mai multe despre sesizarea semnată de către angajaţii spitalului din Craiova:

Acuzaţii grave la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova: peste o sută de angajaţi au semnat o plângere în care reclamă abuzuri şi ilegalităţi

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite