Craiova:FOTO/ Mama caporalului Constantin Buică, soldatul care a decedat în urma exploziei de la Cincu. „Îşi iubea meseria, el era primul care ajungea la unitate şi pleca ultimul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familiile militarilor morţi în urma exploziei de la Cincu sunt în stare de şoc
Familiile militarilor morţi în urma exploziei de la Cincu sunt în stare de şoc

Tristeţe mare şi jale acasă la familiile soldaţilor, care au murit ieri în timp ce efectuau un exerciţiu la Cincu. Tinerii care au decedat sunt de la Balatalionul 26 infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova .

UPDATE/ Caporalul, Marian Costea a decedat chiar în ziua în care unul dintre copiii lui împlinea trei ani.

În această dimineaţă la unitatea unde lucrau cei trei soldaţi a fost organizată o slujbă religioasă în memoria victimelor, însă totul s-a desfăşurat cu uşile închise. Mariana Buică, mama caporalului Constantin Buică, de 25 de ani era sfâşiată de durere.Femeia ţine în braţe uniforma fiului şi plângea încontinuu. Eu nu am vrut să îl las să plece. Acum nu o să îl mai văd niciodată. Îl aştept să se întoarcă acasă, dar nu aşa în sicriu. Avea planuri mari urma  să se căsătorească la anul. Îşi iubea meseria, ele era primul care ajungea la unitate şi pleca ultimul. Casa fără el este pustie acum. Noi nu ştim ce s-a întâmplat acolo la Cincu, deocamdată nimeni nu ne-a spus nimic, doar că ancheta este în curs de desfăşurare.“, a povestit femeia.

Mariana Buică, mama caporalului Constantin Buică

image

„Mi-a spus că mă iubeşte“

Iubita lui Costi, aşa cum îi spuneau prietenii a povestit că a sunat-o la ora 10.00 şi i-a spus că o iubeşte. „Nu mi-a venit să cred când am aflat. Am simţit că îmi fuge pământul de sub picioare. Iubitul meu a plecat de lângă mine. M-a lăsat singură, nu ştiu cum o să trăesc fără el. “, a precizat tânăra cu lacrimi în ochii.

Iubita lui Constantin Buică

image
image

Acasă la caporalul Marin Costea, de 37 de ani, era doar fratele, care  în stare de şoc şi nu a putut declara decât să spună un singur lucru. „Nu îmi vine să cred că a plecat dintre noi. Era un frate iubitor. “

Fratele caporalului Marin Costea

image

Un alt militar care a murit ieri în urma exploziei de la Cincu este caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27. Soţia acestuia şi cele două fiice în vârstă de un an şi doi ani au plecat de acasă, neputând suporta ideea că acesta a decedat. „ A plecat la părinţii ei cu fetiţele. Era un băiat liniştit şi cuminte. Trebuia să plece într-o misiune în Afganistan la anul. Ştiu că avea planuri mari, îşi construise o casă la Malu Mare şi abia aştepta să se mute cu toată familia acolo. “, a povestit Daniela Pârvulescu, vecină.

Trupurile nânsufleţite ale celor trei militaru vor fi aduse astăzi în Craiova.

Colegii militarilor morţi în urma exploziei 

image
image
image
image
image

 
Caporalul Marin Costea, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la două misiuni în Afganistan şi  caporalul Constantin Buică avea 25 de ani şi era necăsătorit.

"Marţi, 23 noiembrie, în jurul orei 12.30, în timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, în Poligonul Cincu, s-a produs explozia unui proiectil în ţeava unui aruncător de 120 mm, în urma căreia trei militari şi-au pierdut viaţa, alţi trei au fost răniţi. Cei şase militari, cu gradul de caporal, fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab". ", se arată într-un comunicat al MApN.

Soţia caporalului, Marian Costea este în stare de şoc. Femeia strânge la piept pozele cu soţul ei şi repetă încontinuu DE CE DOAMNE. „Era unul din cei mai buni militari şi era apreciat la unitate. Un tată şi un soţi minunat, a fost plecat în şase misiuni. “, a povestit femeia.

image

Caporalul Viorel Cristinel Antonie va fi înmormântat vineri la cimitirul Roboaica. Trupul neînsufleţit va fi dus la Malu Mare, acolo unde tânărul îşi construise o casă.   

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite