Craiova: Maidanezii, la un pas de înţepătura letală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea privind eutanasierea câinilor comunitari nu a trecut de votul deputaţilor, soarta animalelor fără stăpân fiind incertă. Deputaţii intenţionează să voteze o lege prin care autorităţile locale să poată decide soarta câinilor vagabonzi.

 Aleşii nu au reuşit ieri să ajungă la un numitor comun şi să voteze actul normativ. În Craiova, în prezent, sunt aproximativ 4.000 de patrupede fără stăpân. Locuitorii Băniei recunosc că pe străzi sunt din ce în ce mai mulţi maidanezi, însă nu sunt de acord cu eutanasierea lor. „Să fie strânşi şi duşi la adăposturi. Noi nu suntem de acord să fie omorâţi, pentru că sunt suflete ca şi noi. Este adevărat că unii sunt agresivi, dar nu e corect să îi ucidem“, a spus Mircea Fera, din Craiova.

 

La adăpostul de la Făcăi sunt aduşi zilnic câini, care sunt sterilizaţi. „ Avem 72 de locuri, însă acum nu sunt mai mult de 20 de câini acolo. Imediat ce sunt adunaţi de pe stradă, noi îi sterilizăm, apoi se întorc înapoi în teritoriu“, a spus Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate din Craiova.

 

 „Vom ieşi în stradă pentru a protesta“

 

Nici ONG-urile care se ocupă de animalele fără stăpân nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor. „Noi putem monitoriza adăpostul de la Făcăi zilnic. Nu suntem de acord să fie omorâţi. Dacă va fi cazul, vom ieşi în stradă pentru a protesta. Cineva trebuie să apere aceste suflete nevinovate. 2.600 de câini au fost sterilizaţi din donaţii private ale unor ONG-uri străine, dar şi din direcţionarea a 2 la sută din impozitul pe profit al unor persoane fizice. Noi am reuşit în câţiva ani să plasăm 300 de câini. În şapte ani, Serviciul de Ecarisaj a eutanasiat 18.500 de câini“, a spus Oana Popescu, de la Asociaţia Speranţa pentru Animale Craiova.

 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite