La Spitalul Filantropia a cedat calculatorul în care erau stocate date despre aparatura medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţii despre aparatura medicală de la Spitalul Municipal Filantropia s-au şters în această săptămână din memoria unui calculator. Sindicatul Sanitas susţine că a cerut conducerii spitalului să semnaleze Poliţia şi Parchetul cu privire la această situaţie. Reprezentanţii unităţii medicale spun că problemele au apărut din cauză că aparatul este vechi.

Mai mulţi angajaţi de la serviciile de contabilitate şi contractări ale Spitalului Municipal Filantropia s-au trezit în această săptămână că le lipsesc informaţii din calculatoare. Salariaţii au anunţat zilele trecute Sindicatul Sanitas iar directorii spun că au primit o sesizare scrisă în acest sens.


“Pur şi simplu nu mai pot să recuperez nimic”


Cornelia Cumpănaşu (46 de ani), ajutor analist programator,  povesteşte că a pierdut numeroase date pe care le avea stocate şi de care nu mai are cum să facă rost. “Am lucrat cu foarte multe birouri, astfel că introduceam în calculator tot ce ţinea de partea administrativă, fişele de dispozitiv ale fiecărui aparat medical”, ne-a explicat Cornelia Cumpănaşu. Aceasta a precizat în această dimineaţă că datele sunt şterse definitiv. “Pur şi simplu nu mai pot să recuperez nimic. Am fost la un service şi cei de acolo mi-au spus că sunt probleme cu hardul, este posibil şi să fi avut viruşi”, a adăugat salariata. Acesta a subliniat că este prima dată când hardul calculatorului la care lucra a cedat. Mai mulţi angajaţi au trecut prin momente de sperietură zilele trecute, după ce s-au trezit că din calculatoare le lipsesc fişiere. Aceştia au sesizat Sindicatul Sanitas care spune că este nevoie de intervenţia oamenilor legii. „Am fost înştiinţaţi că din mai multe calculatoare au dispărut date privind evidenţa financiar contabilă. Am informat despre această situaţie şi conducerea spitalului şi am cerut ca organele abilitate, respectiv Poliţia şi Parchetul, să facă lumină în acest caz”, a declarat Constanţa Bărbulescu, lider de Sindicat Sanitas al Spitalului Municipal Filantropia.


Problemele, puse pe seama unor calculatoare vechi


Conducerea unităţii medicale exclude varianta ca cineva să fi şters intenţionat fişiere din calculatoarele angajaţilor şi spune că sunt doar probleme de ordin tehnic. „Nu au dispărut date pur şi simplu, nu cred în varianta ca vreo persoană să fi şters vreo informaţie din vreun calculator. Am primit o nota informativă cu privire la un calculator care s-a defectat. Sunt unele aparate vechi”,  a declarat medicul Mihaela Tătaru Abagiu, managerul Spitalului Filantropia.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite