Craiova: Madona Dudu, Biserica înconjurată de câmpuri energetice, a fost declarată monument istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii spun că icoana de la Madona Dudu le dă energie.
Credincioşii spun că icoana de la Madona Dudu le dă energie.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"- Maica Precista de la Dud din Craiova, unde există o icoană despre care iconografii spun că este înconjurată de câmpuri energetice, a fost declarată monument istoric la grupa valorică A.

Ordinul semnat de ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Biserica Madona Dudu din Craiova a fost construită în 1758 pe locul unei vechi biserici din lemn (ce data din 1700) de către marele clucer Constantin Fotescu şi tăbăcarul Hagi Ion Gheorghe. Biserica are hram dublu: Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Pantelimon, în pronaosul acestei biserici se afla mormântul poetului Vasile Cârlova. Biserica a fost refăcută în 1842 şi apoi dărâmată în 1913. Construcţia actuală a fost realizată după planurile arhitecţilor Ion Trăjănescu şi Sterie Becu, între 1929-1942.

Pentru a justifica într-un fel numele ce i s-a dat în veacul al XVIII-lea (Maica Precista de la Dud), istoricul ei se leagă de o frumoasă legendă: în livada ce se găsea la început pe locul bisericii, un negustor evreu a găsit, în desişul unui dud bătrân, o icoană a Maicii Domnului gravată pe lemn.

Biserica este un adevărat loc de pelerinaj. Câmpurile energetice ale icoanei Maicii Domnului, aflată în Catedrala Episcopală Madona Dudu din centrul Băniei, dau peste cap teoriile oamenii de ştiinţă. Preoţii cred cu tărie că icoana e făcătoare de minuni întrucât din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi adevărate, iar focul nu a atins-o în incendiul de acum două sute de ani. 

Biserica Madona Dudu

Specialiştii iconografi despre icoana Madona Dudu: E aproape vie!

Un grup format din 45 de cercetători de la Institutul Oxford a venit la Craiova pentru a analiza câmpurile energetice emanate de icoana făcătoare de minuni. „Cercetătorii, specialişti în iconografie, au adus aparatură ultrasofisticată, pentru a verifica autenticitatea fenomenelor legate de icoana făcătoare de minuni.  Mi-au spus că vor să testeze emanaţia câmpurilor energetice. A fost uimitor ceea ce s-a întâmplat. Aparatele au luat-o razna, iar reacţia specialiştilor a fost de genul: Este aproape vie!  De un câmp mai avea nevoie şi era vie. Aşa ceva nu văzuseră niciunde în lume şi fuseseră în  multe locuri sfinte”, a declarat, la vremea respectivă, preotul Petre Mocanu. 

Icoana facatoare de minuni.

În acelaşi an, icoana Maicii Domnului a plâns pentru prima oară cu lacrimi de mir aproape o săptămână. Preoţii mai spun că icoana nu poate fi imortializată fotografic în orice moment. Mulţi oameni care au  pozat icoana au spus că filmele lor s-au şters după puţin timp. De asemenea, icoana nu a putut fi mutată din acel loc.

CITEŞTE INCREDIBILA POVESTE DESPRE ICOANA MAICII DOMNULUI GĂSITĂ ÎNTR-UN DUD

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite