Craiova: Luptă pentru viaţă, după două transplanturi de ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreia Patricia Drăgan a fost diagnosticată cu intoleranţă ereditară la fructoză.Copila de 11 ani a trecut cu bine de cinci intervenţii chirurgicale, dar are nevoie de noi investigaţii la Clinica Bicetre din Paris.

Andreia ţi se lipeşte de suflet de cum o vezi, dar nu pentru că este un copil suferind, ci graţie demnităţii cu care înţelege să îşi asume un chin greu de dus chiar de un adult. Ţine minte că în cele aproape nouă luni de spitalizare din perioada 2006 – 2007 a învăţat să scrie şi să citească, dar caută să dea uitării agonia îndurată după primul transplant de ficat, apoi după al doilea şi alte trei intervenţii chirurgicale, făcute de profesorul Irinel Popescu de la Spitalul Fundeni.

Doi ani mai târziu, după o lună în care a zăcut în pat, cu febră, a primit trista veste că virusul Epstein Barr face ravagii în corpul ei plăpând. Apoi a trebuit să facă faţă divorţului părinţilor, cei care i-au fost pe rând donatori de ficat.

Mama o consideră o minune.

„A supravieţuit dintr-o sarcină gemelară. A primit nota 4 la naştere. A trecut prin două transplanturi de ficat, din cauza intoleranţei de fructoză. La şapte ani, vârstă aniversată în reanimare printre copii bolnavi şi intubaţi, cântărea 15 kilograme, dar a avut puterea să lupte pentru viaţa ei, a mers la şcoală, iar anul trecut a primit diplomă de excelenţă după concursul la română“, povesteşte Camelia Buşcu. Fiind asistent medical, Camelia a suspectat că ceva nu este în regulă cu fetiţa ei încă de la un an, lucru pe care l-a sesizat şi acum, când Andreia se simte iarăşi rău, iar analizele şi ganglionii nasc suspiciuni de limfom.

Andreia se mulţumeşte cu drăgălăşenia căţeilor din poveşti, pentru că ea nu poate avea unul în realitate.

image

De trei săptămâni nu a mai mers la şcoală, simţindu-se slăbită, acuzând dureri abdominale, febră, dureri de spate. Însă, asta nu a împiedicat-o să ţină pasul cu temele. Cu ajutorul mamei şi al unei colege de clasă se străduieşte să nu neglijeze materia.

„Trebuie să ajungă urgent la Clinica Bicetre din Paris, unde a mai fost acum patru ani. Acolo este medicul Bogdan Hermeziu care o ştie pe Andreia şi tot istoricul ei medical. Aici nu am găsit un medic care să preia acest caz“, a mai spus mama fetiţei.

Ajutată de oameni care i-au înţeles suferinţa, dar şi faptul că un mic gest din partea lor înseamnă salvarea vieţii acestei fetiţe, Andreia a ajuns în 2007 la Paris. Cinci zile de spitalizare şi investigaţii medicale au atins atunci suma de 10.000 de euro.


Donaţii pentru fetiţa-minune se pot face în conturile deschise la Raiffeisen Bank:

RO61RZBR0000060005028551 – lei
RO40RZBR0000060013381987 - euro


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite