Craiova: Lumini şi parcări de peste un milion de lei la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova, început în urmă cu doi ani
Proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova, început în urmă cu doi ani

Suma necesară noilor lucrări, considerate necesare în condiţiile în care numărul călătorilor este în creştere, a fost alocată în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Dolj.

Investiţia vizează realizarea unei instalaţii de iluminat arhitectural, amenajarea unui sistem automatizat de acces în parcaj şi extinderea parcării destinate terminalului de sosiri. Planul de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Craiova (AIC) continuă cu două investiţii noi. Consilierii doljeni au decis în unanimitate, în şedinţa de ieri, să aloce 1.225.000 de lei pentru un proiect privind iluminarea arhitecturală, dar şi extinderea şi modernizarea parcărilor. Din suma totală, un milion este repartizat doar pentru iluminat şi pentru realizarea unui sistem automatizat de acces în parcaj. Restul banilor vor fi folosiţi pentru amenajarea unor noi locuri de parcare, ţinând cont de faptul că şi numărul călătorilor este în continuă creştere.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că investiţia de la aeroport este cea mai importantă din regiunea Olteniei. „Este o a doua fază a dezvoltării aeroportului din Craiova, unde vorbim de extindere. Se conturează o investiţie de excepţie a CJ. În momentul în care se va trage linie, peste doi ani, sperăm să fie cea mai importantă investiţie din regiunea Olteniei“, a spus Ion Prioteasa.

Doar 58 de locuri de parcare la aeroport în prezent

Sumele alocate provin din bugetul CJ Dolj, cei 225.000 de lei reprezentând o economie realizată de insituţie în urma licitaţiilor pentru lucrările de extindere care se desfăşoară la aeroport. În prezent, AIC dispune de o parcare de 26 de locuri pentru terminalul de plecări şi de una de 32 de locuri pentru cel de sosiri. Aceasta din urmă va fi extinsă pe o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi. „Ţinând cont de creşterea traficului de călători şi de condiţiile pentru funcţionarea în regim de aeroport destinat traficului internaţional în spaţiul Schengen, este necesară extinderea parcărilor actuale“, se arată în hotărârea adoptată de CJ Dolj.


Proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova, început în urmă cu doi ani, este implementat în proporţie de peste 95 la sută. AIC a fost recomandat spre finanţare şi de Joint Assistance to Support Projects in European Regions (JASPER), un organism aflat într-o strânsă colaboarare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, creat special pentru a creşte numărul şi calitatea proiectelor europene.

Traficul de pasageri de pe aeroportul din Craiova a ajuns anul acesta, în luna august, la 3.000 de pasageri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite