Şoferii craioveni vor circula prin centru doar cu hartă la bord. Vezi toate restricţiile de trafic care se aplică de miercuri (INFOGRAFIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna viitoare, mai multe străzi din Bănie vor fi închise pentru a permite derularea lucrărilor la pasajul suprateran. Edilii au trasat o serie de rute alternative, pe care craiovenii vor fi nevoiţi să le urmeze cel puţin timp de un an, cât se estimează că vor fi menţinute restricţiile.

Reprezentanţii Primăriei Craiova s-au întâlnit de două ori, în această săptămână, cu cei ai firmelor constructoare, pentru a definitiva planul de restricţionare a traficului. Pentru şoferii care vor să ajungă din cartierele Craioviţa Nouă, George Enescu sau Brazda lui Novac în zona centrală, traseul va fi dificil, din cauza faptului că bulevardul Nicolae Titulescu va fi închis de la intersecţia cu strada Filantropia până la Kilometrul Zero. Mai mult, circulaţia va fi oprită şi pe strada Amaradia, timp de 30 de zile, începând de sâmbătă, pentru ca distribuitorul de gaze să schimbe conductele.

Pasajul suprateran va trece deasupra intersecţiei de la kilometrul 0 al oraşului

image

Pe de altă parte, pe Constantin Brâncuşi, arteră care are în prezent o porţiune cu sens unic, se va putea circula în ambele sensuri. Ca să ajungă în centru, şoferii vor folosi străzile Iancu Jianu şi Filantropia, care vor rămâne deschise. De asemenea, pe toată strada Principatele Unite s-ar putea institui sens unic, cu direcţia de mers spre centru. Edilii se gândesc chiar să amenajeze un sens giratoriu provizoriu la intersecţia cu Iancu Jianu, pentru a nu se crea ambuteiaje.Un altul va fi amenajat, cu siguranţă, chiar în intersecţia de la Kilometru Zero.

image

Cuza, redeschisă noaptea

În plus, pe străzile Iancu Jianu şi Filantropia, staţionarea maşinilor ar putea fi interzisă, pentru ca traficul auto să se poată desfăşura pe întreg carosabilul, acţiunile echipelor de la ridicări auto urmând să se concentreze în zonele respective. Pentru şoferii care vin dinspre Lăpuş, cele două variante ocolitoare sunt străzile Arieş şi Carol I, pentru că traficul va fi închis de la Universitate până la Kilometrul Zero. Calea Unirii, Brestei şi Ştefan cel Mare rămân deschise traficului. O altă măsură ar fi faptul că strada A. I. Cuza va rămâne deschisă şi noaptea, în timpul săptămânii.

Aşa va arăta intersecţia de la kilometrul zero al oraşului după finalizarea lucrărilor

image

Viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, a împărţit astăzi alături de poliţiştii locali pliante în care explică ce străzi vor fi închise şi pe unde se va putea circula. „O să se lucreze în ritm alert, să terminăm cât mai repede lucrarea. Proiectul o să înceapă cu construcţia tuturor pilonilor“, a explicat Mărinică Dincă.

Mărinică Dincă împărţind pliante

image

Plan nou pentru transportul în comun

Lucrările la pasajul rutier de 59 de milioane de lei vor afecta şi circulaţia tramvaielor care pleacă de la Işalniţa. Acestea se vor opri la staţia PECO de la Hanul Craioviţa. Cele care vin dinspre Ford vor face cale întoarsă la Universitate. Şi traseele autobuzelor vor fi modifi cate, Regia Autonomă de Transport urmând să ia o decizie în zilele următoare.

Mărinică Dincă explicând restricţiile de trafic

image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite