Lipsa de medicamente s-a întins la Spitalul de Boli Infecţioase. Doctorii spun că soluţiile injectabile se termină pe zi ce trece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" ne-au spus că astăzi şi-au trimis bolnavii să-şi cumpere medicamente injectabile pentru meningită, hepatită, otită şi pneumonie.

Mai multi doctori de la Spitalul de Boli Infecţioase ne-au spus în urmă cu câteva minute că se confruntă cu mari probleme, din cauză că nu mai găsesc în farmacie soluţii injectabile pentru bolnavii diagnosticaţi cu meningită, pneumonii, otite, infecţii respiratorii. Medicii spun că viaţa bolnavilor nu este în pericol din această cauză, însă lipsa acestor medicamente afectează starea de sănătate a celor internaţi. "Favorizează apariţia complicaţiilor pentru că, dacă pacienţii nu au bani să îşi cumpere pastilele, tratamentul se prelungeşte şi astfel dăunează stării generale a bolnavului. Chiar zilele trecute s-a terminat Manitolul, care se administrează în cazurile de meningită şi care nouă ne este necesar. Cât despre arginină, soluţie perfuzabilă care se foloseşte în cazurile de infecţii severe, nu s-a rezolvat problema. Azi dimineaţă nu era în farmacie", ne-a spus în urmă cu câteva minute un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Conducerea spitalului a confirmat că din farmacia spitalului lipsesc o serie de medicamente, însă a subliniat că "nu sunt probleme majore, spitalul acoperă tot necesarul curent de medicaţie", a spus astăzi managerul instituţiei, conferenţiar doctor Iulian Diaconescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite