Craiova: Lidia Cărbune, hair stylista nevestelor de fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A luat foarfeca în mână din joacă, iar astăzi este unul dintre cei mai cunoscuţi hair stylişti din Bănie. În salonul ei vin soţiile unor importanţi oameni de afaceri din oraş dar şi ale oamenilor de fotbal.

E modestă, jovială, mereu cu zâmbetul pe buze şi câte o glumă de spus. Din salonul Lidiei Cărbune, unul dintre cei mai cunoscuţi hair stylişti din Bănie, e imposibil să pleci cu mintea întunecată de gânduri negre sau cu o tunsoare proastă. Îţi spune povestea ei deschis, fără ocolişuri, şi recunoaşte că meseria e cea care a ales-o pe ea, nu invers.

Jumătate dintre cliente i-au fost alături de la început

Totul a pornit ca o joacă de copii, pe când avea doar 12-13 ani. „Cobaii“ Lidiei Cărbune au fost fetiţele din faţa blocului, pe care a exersat arta modelării părului. Îşi aminteşte şi acum când era doar o liceancă care se zgâia la coafezele de la complexul „Modern“. „A fost un har. Pur şi simplu, m-am trezit într-o dimineaţă că ştiu să fac asta. În clasa a noua mă duceam la «Modern» şi stăteam cu nasul lipit de geam, încercând să văd ce fac doamnele de acolo“, ne spune zâmbind Lidia.

Au trecut de atunci mulţi ani, timp în care nu i-a fost deloc uşor să-şi construiască o afacere din ceea ce îi plăcea mai mult: să aranjeze doamnele şi domnişoarele. La început, s-a angajat la alte saloane ca să-şi perfecţioneze tehnica, apoi s-a hotărât să meargă pe cont propriu.


Avea deja o clientelă gata formată atunci când şi-a deschis, în 2002, un salon pe Calea Bucureşti. „Cu clientele care veneau la mine eram şi prietenă. Evident că a fost greu la început pentru că, pe lângă mine, trebuia să am grijă şi de angajaţi, aveam responsabilităţi mai multe, dar am reuşit să trec peste greutăţi“, ne mărturiseşte hair stylista. Mare parte dintre femeile care trec azi pragul salonului sunt clientele ei de la început şi spune, cu satisfacţie, că pe multe le-a pregătit pentru unele dintre cele mai frumoase momente din viaţa lor, le-a văzut crescând sub ochii ei. 

Citeşte în pentru ce personalitate lucrează Lidia Cărbune.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite