Craiova: Liderii sindicatelor doljene „Spiru Haret“ şi FSLI au declarat anul 2010, an nefast pentru educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Lungulescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret“ Dolj
Constantin Lungulescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret“ Dolj

Lungulescu şi Rada reclamă diminuarea cu peste 40% a salariilor cadrelor didactice, desfiinţarea a zeci de mii de posturi şi nepunerea în aplicare a miilor de hotărâri judecătoreşti câştigate de sindicate în instanţă.

Sindicaliştii sunt convinşi, acum la momentul bilanţului, că  problemele de anul acesta nu vor dispărea nici în 2011. 

„Dialogul social nu a existat. Au făcut ce au crezut de cuviinţă şi în privinţa Legii Educaţiei. Fondul de salarii este mai mic cu 17%, nu se mai plăteşte al 13-lea salariu, cei cu gradul I vor avea în continuare 18 ore, nu se vor mai plăti examenele naţionale, va fi restrângere de ore la clase, 3 la a V-a, câte două la a VI-a şi a VII-a“, a declarat Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret“ Dolj.

Lungulescu este decis să se îndrepte spre CEDO, nemulţumit că hotărârile câştigate în instanţă nu sunt puse în aplicare. În conferinţa de presă de astăzi, sindicalistul a catalogat drept „eşecuri“ toate formele de protest la care au recurs de-a lungul întregului an. „Am fost ignoraţi de partea ministerială“, a mai spus Lungulescu.

Constantin Rada, liderul FSLI Dolj

Constantin Rada, liderul FSLI Dolj

Şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ Dolj arată cu degetul spre aceleaşi probleme, liderul acesteia, Constantin Rada,  caracterizând plimbarea Legii Educaţiei de la guvern la Curtea Constituţională drept „o stratagemă demnă de Fred şi Barney“. Rada  pe lângă tăieri salarii şi disponibilizări, încă trei lucruri nemulţumesc personalul din învăţământ, dar şi elevii şi părinţii.

„Nu e normală trecerea grupei pregătitoare de la grădiniţă la şcoală, a clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu, lucru care va duce la reducerea drastică a numărului de licee. Nemulţumirea faţă de Consiliul de Administraţie vine de la faptul că profesorii vor fi în minoritate, iar deciziile le vor lua primarul, Consiliul Local şi părinţii“, a afirmat Rada. 

Ambele sindicate au acordat membrilor acestora  tichete cadou, diferenţiat în funcţie de cotizaţie, între 70 şi 130 de lei pentru cei de la „Spiru Haret“ Dolj şi între 60 şi 100 de lei pentru cei înscrişi în FSLI Dolj.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite