Craiova: Liceenii olteni luptă să fie cei mai buni la chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi din 35 de judeţe au intrat în această dimineaţă în competiţie la Concursul Naţional de Chimie Petru Poni, care se derulează timp de două zile în Bănie.

Cele trei premii de podium obţinute de Craiova la ediţia de anul trecut a competiţiei au transformat Bănia în gazda Concursului Naţional de Chimie Petru Poni. Elevele Claudia Mic şi Oana Mic, de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto, au luat în 2010 premiul I, iar Mirela Cazan, de la aceeaşi şcoală, s-a situat pe locul III. Claudia, pregătită de profesoara Dana Băjău,se numără şi acum printre participanţii la faza naţională a concursului, unde judeţul Dolj are şase reprezentanţi.

Astăzi, liceenii au trecut prin emoţiile probei scrise, care s-a susţinut la Colegiul Naţional Economic Gheorghe Chiţu. Mâine dimineaţă urmează partea practică, susţinută de elevii de-a IX-a la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Căi Ferate, iar de ceilalţi, la Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu. „Este unul dintre concursurile finanţate de Ministerul Educaţiei. Până anul trecut a fost competiţie regională în Moldova, iar din 2010 este concurs naţional“, a precizat Mădălina Neacşu, inspector de specialitate pentru chimie.

Premii în bani şi cadouri

Decanul Facultăţii de Chimie, Cezar Spînu, este preşedintele Comisiei Centrale a Concursului Naţional de Chimie Petru Poni, iar vicepreşedinte este inspectorul din cadrul Ministerului Educaţiei, Daniela Bogdan. Câştigătorii primelor locuri vor fi recompensaţi cu diplome, sume cuprinse între 50 şi 120 de lei, dar şi cu diverse daruri. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 21 aprilie, la ora 12.00, în amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite