Craiova: Liceenii de la „Arghezi“ vor „mai mult verde şi mai puţin ciment“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa care s-a încumetat să intre în competiţie naţională cu proiectul „Artă pentru mediu“, pentru a obţine o finanţare de 5.000 de euro prin programul „Ţara lui Andrei“, a moblizat întreaga şcoala pentru a primi voturile necesare.

Cei 30 de liceeni vor şti într-o săptămână dacă vor câştiga banii pe care îi vor investi „în mai mult verde în curtea şcolii, ca să rămână cât mai puţin ciment“, dar şi în ateliere în aer liber, de fotografie şi pictură, în care sursă de inspiraţie să fie natura. Proiectul „Artă pentru mediu“ este scris de Andreea Melinescu, elevă într-a XII-a, mult implicată în proiecte fie umanitare, fie cu scop educativ. Unul din acestea este „Building radio Jeans“, un radio pe care trebuie să îl pună pe picioare până la terminarea liceului.

„De programul Ţara lui Andrei am dat în timp ce căutam finanţare pentru Radio Jeans. Am depus proiectul pe mediu, prin care vrem să modernizăm curtea şcolii, să plantăm cât mai mulţi copacii, să fie spaţii verzi şi să îmbinăm arta cu natura prin ateliere de creaţie în aer liber“, spune Andreea.
Lângă ea au venit rapid zeci de elevi de la a IX-a până la a XII-a.

image

„Cel mai greu a fost să înţelegem sistemul de vot şi să îl explicăm mai departe, pentru că trebuia să câştigăm cât mai multe voturi, ca să ajungem din urmă oraşul de pe primul loc“, povesteşte Sebastian Becea. Dee acceaşi părere sunt şi colegii lui, Mihai Kato şi Cristina Golban (în prezent preşedintele pe şcoală al Consiliului Elevilor).
Implicarea în proiectul „Artă pentru mediu“ înseamnă  pentru elevul Cristian Opran şansa de a avea „mai mult verde decât ciment“ în curtea şcolii, dar şi posibilitatea de a face ceva concret pentru şcoala în care învaţă. Dacă vor câştiga cei 5.000 de euro pentru care au mobilizat întreaga şcoală, chiar prieteni şi cunoscuţi, să îi voteze, vor pune chiar ei osul la muncă, căci efortul şi voluntariatul nu le sunt străine.

„Ne place sportul, mie fotbalul în special, şi cred că e nevoie de un loc sănătos în care să ne desfăşurăm“, spune Dănuţ Bădoi. Apel la cât mai multe voturi fac şi Radu Barbu şi Răzvan Secioreanu, elevi într-a X-a, convinşi că dacă ei vor câştiga acest proiect, toată lumea va avea de câştigat, de la elevi, la profesori, părinţi şi chiar locuitorii din zonă.

http://tudorarghezicv.blogspot.com/2011/02/voteaza-arta-pentru-mediu.html


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite