Craiova: Liceenii, învăţaţi să îşi preţuiască viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologi, medici, poliţişti, dar şi persoane care au avut de suferit din cauza unui accident rutier, le explică adolescenţilor că a-şi lua carnet de conducere înseamnă să îşi asume o mare răspundere.

Primii puşi faţă în faţă cu dramele la care se ajunge când viteza cu care este condusă maşina este scăpată de sub control, au fost elevii din clasele a XI-a şi a XII-a de la Grupul Şcolar Industrial de Chimie din Craiova. De altfel, este una din cele opt şcoli din Bănie în care voluntarii Casei de Cultură a Sindicatelor se vor opri pentru a promova proiectul „1 centimetru pentru viaţă“, implementat în parteneriat cu Poliţia Locală, Asociaţia Română de Psihodramă Clasică, cu medici şi cu studenţi.

image

„Tinerii vor dobândi informaţii suplimentare despre legislaţia privind asigurarea siguranţei participanţilor la trafic, vor fi sensibilizaţi asupra a ce înseamnă un moment de neatenţie, de teribilism, de exces de adrenalină la volan, vor fi conştientizaţi cu privire la pericolele care vin din trafic şi la metodele şi solutiile pe care le avem pentru a le evita sau elimina“, spune Irina Gruia, directorul casei de Cultură a Sindicatelor. Elevii vor învăţa chiar şi să acorde prim-ajutor, de la un medic. Orele se vor ţine săptămânal în şcolile înscrise în proiect, până la 1 iunie. 


 
La final, elevii vor putea participa la o sesiune de instruire şi aprofundare. „Este vorba de câteva ore de psihologie şi intervenţie în caz de traumă, în care vor putea nu doar aprofunda cele aflate de-a lungul întâlnirilor prin proiectul «1 centimetru pentru viaţă», ci şi aplica prin demonstraţii de prim ajutor cele învăţate“, a mai precizat Irina Gruia. Proiectul Casei de Cultură a Sindicatelor este finanţat de Comisia Europeană, prin intermediul programului Tineret în Acţiune.


image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite