Craiova:UPDATE/Primarul Solomon rămâne în arest. Libertatea sa depinde de interpretarea judecătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timp ce consilierii craioveni amânau înlocuirea lui Solomon, magistraţii din Piteşti amânau şi ei judecarea cererii de eliberare.
În timp ce consilierii craioveni amânau înlocuirea lui Solomon, magistraţii din Piteşti amânau şi ei judecarea cererii de eliberare.

Antonie Solomon va afla din moment în moment dacă se întoarce mâine la Primărie. Magistraţii Tribunalului Argeş judecă în aceste momente cererea de liberare sub control judiciar a lui Antonie Solomon, primarul Craiovei.

UPDATE: Avocaţii lui Antonie Solomon au solicitat instanţei amânarea judecării cererii de eliberare sub control judiciar, pentru a strânge noi documente la dosar. În susţinerea pledoariei, apărarea primarului s-a prevalat de faptul că încă nu au intrat în posesia motivării deciziei de arestare preventivă a clientului lor. Instanţa Tribunalului Piteşti a fixat termen de judecare a cererii pentru data de 16 martie.

Avocaţii lui Solomon motivează în cerere şi faptul că în niciun caz clientul lor nu poate prezenta pericol public din moment ce faptele de care este acuzat au fost săvârşite în 2006, iar timp de patru ani nu a existat niciodată situaţia de pericol public.

Antonie Solomon a fost adus cu duba, sub escorta poliţiştilor, din arestul IPJ Argeş la instanţa piteşteană unde are judecarea cererii de eliberare sub control judiciar. Întrebat cine şi-ar dori să fie adus în locul său la cârma Primăriei Craiova Solomon a răspuns scurt: “Solomon!”, după care a intrat în clădirea Tribunalului. Edilul a fost suspendat în urmă cu două zile din funcţie printr-un Ordin al prefectului judeţului Dolj.

Se pare că avocaţii lui Antonie Solomon se bazează pe argumente grele, dar finalul depinde de interpretarea judecătorului. Dacă instanţa va aproba cererea, Solomon nu va fi însă eliberat imediat, ci după judecarea recursului, care va avea loc la Curtea de Apel Piteşti, cel mai târziu în ziua de 16 martie, după cum prevede procedura.

În cazul în care DNA nu va face recurs, Solomon va putea fi eliberat în 24 de ore, adică mâine. Pe de altă parte, avocaţii lui Antonie Solomon nu au primit nici până la această oră motivarea deciziei din recurs.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite