Craiova: Laptele elevilor, cumpărat la suprapreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii beau lapte de două ori mai scump decât cel licitat
Elevii beau lapte de două ori mai scump decât cel licitat

Deşi a câştigat licitaţia la un preţ de 0,38 lei pe produs, Lactido furnizează în prezent lapte elevilor doljeni cu 0,68 lei.Preţul de achiziţie al laptelui pentru copii se renegociază la fiecare zece zile.

Bugetul Consiliului Judeţean a devenit vaca de muls a două societăţi producătoare de lactate care au găsit în toamna anului trecut o modalitate ingenioasă de a mai câştiga ceva bani. Lactido şi Dorna fuseseră desemnate câştigătoare ale licitaţiei pentru distribuirea laptelui către cei 74.000 de elevi doljeni, desfăşurată în cadrul programului guvernamental „Cornul şi laptele”. Preţul la care cele două se oferiseră să distribuie laptele era de 0,38 lei pe produs în două dintre cele trei sectoare în care a fost împărţit judeţul, şi de 0,37 lei pe produs în cel de-al treilea. Firmele nu s-au mulţumit însă cu atât. Lactido a contestat licitaţia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pretextând faptul că administraţia judeţeană, cea care a organizat licitaţia, nu ar fi trebuit să permită unor firme concurente să participe la procedura de achiziţie. La fel a procedat şi Dorna, cea de-a doua firmă câştigătoare. „Situaţia este inexplicabilă, cu atât mai mult cu cât societăţile pe care Dorna şi Lactido le-au contestat în acest caz ocupaseră locurile 4 şi 5 la licitaţia electronică”, a declarat Gheorghe Barbărasă, secretarul judeţului Dolj. Văzându-se strâns cu uşa, Consiliul Judeţean a fost nevoit să negocieze direct cu cele două firme la preţuri mult mai mari, aproape duble chiar, faţă de preţul oferit iniţial.

Procesele sunt pe rol la Curtea de Apel

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, în prezent preţul de achiziţie al fiecărei cutii de lapte distribuită elevilor este de 0,68 lei, preţ care se renegociază la fiecare zece zile. Anticipând răspunsul CNSC, Lactido a contestat licitaţia şi în instanţă, prelungind astfel cu câteva luni perioada în care câştigă aproape de două ori mai mulţi bani.. Deşi a pierdut iniţial la Tribunalul Dolj, Lactido a mers mai departe şi a făcut recurs. Până în pânzele albe a mers şi Dorna, care a contestat şi ea în instanţă întreaga procedură, ambele procese fiind în prezent pe rol la Curtea de Apel Craiova.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Lactido nu au dorit să comenteze situaţia.


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite