Craiova: Lacrimi, lumânări şi flori pentru Andrei, la locul crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încă şocaţi de crimă, elevii se opresc lângă Liceul Arghezi şi se roagă pentru Andrei
Încă şocaţi de crimă, elevii se opresc lângă Liceul Arghezi şi se roagă pentru Andrei

Prieteni, amici, colegi de şcoală, voluntari au poposit astăzi, la ora 14.00, lângă Liceul Tudor Arghezi, acolo unde, pe 7 octombrie, s-a stins elevul Andrei Goreci, pentru a-i aduce un omagiu.

Silvius Prigoană, revoltat de crima de la şcoala din Craiova: "Îl cunoşteam pe Andrei"

„Am adus o masă, pe care am numit-o simbolic masa tăcerii, la care să se aşeze toţi cei care vor să se gândească la cât este de important să ne învingem frica şi să vorbim, să cerem să se facă ceva pentru a ne simţi în siguranţă pe stradă“, spune Adina Enache, voluntar C.E.R.T.

„Am fost profund impresionat de această tragedie. Până să se întâmple nenorocirea cu Andrei nici nu credeam că ar fi posibil aşa ceva“, mărturiseşte Eduard Cotoară, elev al Liceului Traian Vuia.

Le-au rămas amintirile cu Andrei, pentru cei mai mulţi dintre ei un prieten în toată puterea cuvântului, şi vor ca nimic din ce a fost el să nu fie uitat, iar sfârşitul său tragic să pună pe gânduri pe toată lumea. Astăzi, când îşi propuseseră să picheteze sediile poliţiei şi instanţelor de judecată şi să lanseze mesaje împotriva violenţei, au ales o clipă de răgaz acolo unde Andrei s-a prăbuşit la pământ, după ce a fost înjunghiat în inimă de Romel Voicu. Asta, pentru că nu au primit aprobare, cum nu au primit nici pentru marşul durerii.

„Vom depune flori, vom aprinde lumânări, ne vom ruga pentru Andrei. Vrem să îl invităm şi pe directorul Liceului Arghezi să ne vorbească mâine, la teatru“, spune Adina Enache, coordonatorul Departamentului Proiecte şi Programe, din cadrul Centrului Educaţional de Resurse şi Training.

Mâine, la ora 11.30, sute de tineri vor veni pe esplanada Teatrului Naţional, ca un prim pas în Campania „Violenţa ucide îngeri“. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite