Craiova: La supermarket, mai ieftin decât în piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii au găsit zarzavaturile mai ieftine în supermarket decât în piaţă
Bătrânii au găsit zarzavaturile mai ieftine în supermarket decât în piaţă

Craiovenii iau cu asalt pieţele şi supermarketurile pentru cele mai rentabile bucate. Cu cât mai ieftine, cu atât mai bune, pentru că, spun oamenii, trebuie să rămână cu bani în buzunare şi după sărbătorile pascale.

Siliţi de criză să fie precauţi cu cheltuielile, craiovenii nu se aruncă la cumpărături, preferând să ia la pas şi pieţele, dar şi marile magazine. Filip Dumitru şi-a pus în gând să se încadreze în 200 de lei pentru toată masa de Paşte, asta pentru că pensia lui sare puţin peste 500 de lei. După ce a văzut că pătrunjelul, leuşteanul şi mărarul se dau şi două legături la trei lei, a ajuns la concluzia că nu mai e nicio diferenţă între preţurile practicate de precupeţi şi cele din supermarket.

Ştiu că sunt verdeţuri sănătoase şi că oamenii muncesc pentru ele, dar mă deranjează că profită de perioada asta ca să se pricopsească. Nu cumpăr până nu văd toate ofertele şi o să iau de unde va fi mai ieftin“, spune bărbatul, precizând că în urmă cu două zile găsea şi trei chite de zarzavat la un leu. Pentru usturoi şi ceapă verde alege, totuşi, piaţa, zicând că „par mai proaspete“. Şi aici preţurile au sărit la 1, 5 lei - trei fire de usturoi.


Brânzarii nu se lasă, ouăle îşi păstrează preţul

Piaţa Centrală din Craiova

Oltenii care merg pe mâna negustorilor din piaţă îşi pot lua brânza cu preţuri ce pleacă de la 8 lei şi pot ajunge la 25 de lei în cazul caşcavalului de Brădet, opărit după o reţetă tradiţională. Tanti Doina a venit cu ouă de găină de la Puţuri, cu 50 de bani bucata, hotărâtă să vândă cât mai multe. „Nu le-am scumpit, că vreau să le dau. Auzii că sunt şi mai ieftine, nu cu mult, la magazin, da’ nu-s ca ale mele. Ia fiecare de unde consideră, că ştie banii care intră în casă“, zice bătrâna.

Mielul face diferenţa

Piaţa Centrală din Craiova

Comercianţii din Piaţa Centrală dau mielul la ofertă, 22 de lei kilogramul, dacă iei carcasa cu organe, cu maţe şi cu burtă. În supermarket preţul poate ajunge la 23,99 lei. Cine vrea drobul gata făcut trebuie să pregătească până în 15 lei pentru un kilogram, iar pasca preparată ca în casă ajunge şi la 10 lei. Cozonacul cu doi lei face coadă în magazin, iar cel de la cinci lei zace pe tarabă în piaţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite