Dau afară medici şi ţin cu dinţii de şefi. Spitalul Filantropia, pricopsit cu un serviciu cu 14 economişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă angajaţi de la Biroul Administrativ al Spitalului Municipal au fost mutaţi la cel de Evaluare şi Statistică Medicală, format în luna aprilie. Printre aceştia se numără şi şefa unui serviciu unde au fost descoperite grave probleme.

Biroul de Evaluare şi Statistică Medicală de la Spitalul Filantropia a apărut în luna aprilie, după ce consiliul de administraţie a hotârât ca un serviciu de centralizare a datelor despre pacient, cunoscut ca DRG (Diagnosis Related Groups), să-şi schimbe denumirea.  Modificarea numelui a îngroşat şi numărul de angajaţi care, de la 5, a ajuns la 14, majoritatea economişti. Aceştia au fost aduşi de la biroul administrativ al unităţii medicale, unii dintre aceştia fiind mutaţi disciplinar.

De la contractări la statistică

Economista Gabriela Basangiu, şefa serviciului de contractări, sancţionată în luna aprilie după ce Primăria Craiova a descoperit numeroase nereguli în ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare, a fost mutată la noul Birou de Evaluare şi Statistică Medicală. „Doamna Basangiu lucrează în acest moment la serviciul de evaluare, nu mai este şefa serviciului de contractări“, a precizat, în urmă cu o lună, managerul spitalului, asistent universitar George Bogdan Ungureanu. Acest birou se ocupă cu centralizarea datelor pacienţilor şi raportarea acestora la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.


Responsabilitate pasată între directori


La patru luni de la organizarea acestui serviciu, conducerea unităţii medicale a anunţat că intenţionează să facă o altă schimbare. „În noua organigramă se prevede scăderea numărului de angajaţi de la Biroul de Evaluare şi Statistică“, a declarat doctoriţa Doina Guriţă, directorul medical al spitalului. Doctorul George Bogdan Ungureanu spune că nu are legătură cu această reorganizare. „În luna aprilie, eu nu eram manager. Fosta conducere s-a ocupat de aceste lucruri“, ne-a explicat doctorul Ungureanu, managerul spitalului. Fostul manager spune însă că a avut mâinile legate. „Nu puteam face nimic singură, deciziile nu le luam eu, ci prin consiliul de administraţie şi cu şeful serviciului centrului DRG“, a declarat doctoriţa Mihaela Tătaru Abagiu, fost manager. Economista Adina Popescu, fosta şefă a serviciului DRG, a refuzat să comenteze situaţia.


Vor fi daţi afară doctori


În tot acest timp, la Spitalul Filantropia au loc o serie de disponibilizări. Tot în luna aprilie, 27 de angajaţi - personal TESA au fost daţi afară. Majoritatea au acţionat spitalul în instanţă, susţinând că nu ar fi fost respectate criteriile de disponibilizare. Unii dintre aceştia se apropiau de vârsta pensionării. Conducerea spitalului a anunţat un nou val de disponibilizări în perioada următoare, printre cei vizaţi numărându-se şi doctori. „Trebuie să reducem numărul angajaţilor cu 130, pentru că nu ne încadrăm în cheltuielile salariale pe care le prevede legea. Printre cei trecuţi pe listele de disponibilizări sunt angajaţi TESA, muncitori, îngrijitoare, dar şi medici“, a declarat asistent universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul unităţii medicale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite