La Spitalul Filantropia au expirat medicamente de aproape 200.000 de lei, care trebuiau administrate bolnavilor de leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stocurile de medicamente au expirat din cauză că doctorii nu le-au putut prescrie pacienţilor. Casa de Asigurări de Sănătate a blocat programul naţional de oncologie.  

Conducerea spitalului a precizat că medicamentele în valoare de 180.000 de lei au expirat şi că alte stocuri sunt pe cale să nu mai poată fi folosite, din aceeaşi cauză. "Au fost achiziţionate cantităţi prea mari de medicamente, pe care medicii nu aveau cum să le administreze în totalitate", a afirmat medicul Mihaela Tătaru-Abagiu, managerul Spitalului Filantropia. Situaţia a fost declanşată după ce Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a blocat programul naţional de oncologie pentru că, spun reprezentanţii instituţiei, medicii nu au prescris tratament cu avizul CAS. Drept urmare, din martie 2010 până în luna martie a acestui an, nimeni nu a mai avut acces la medicamentele gratuite aflate în farmacia unităţii.

Bolnavii, jecmăniţi pentru harababura din Sănătate

Doctorii au spus că nu au ştiut de acest regulament: "Noi nu suntem jurişti să fim la curent cu toate legile care apar şi se schimbă. Ca medici, venim dimineaţa la serviciu ca să tratăm pacienţi, nu să ne documentăm pe internet de toate aceste modificări", ne-a spus, în luna martie a anului trecut, profesorul doctor Gabriel Găman, şeful Secţiei de Hematologie a Spitalului Filantropia. În tot acest timp, pacienţii erau trimişi să-şi cumpere din farmaciile cu circuit deschis tratamentul care, potrivit legii, este gratuit.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce s-a mai întâmplat în scandalul cu medicamente de la Spitalul Filantropia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite