Craiova: Juristul iubăreţ plăteşte focul pasiunii cu puşcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul Adrian Ion Dascălu, care anul trecut şi-a incendiat maşina , a dat foc brutăriei fostei logodince, în Calafat şi a distrus maşina poliţiei a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare.

Bărbatul de 32 de ani, s-a certat cu fosta logodnică, Anca Dobre, din Calafat, pe data de 28 septembrie 2010. Seara s-a dus cu maşina lui, un Volkswagen Caravan, la sediul brutăriei administrată de fată, de pe strada A. I. Cuza din Calafat, a dărâmat porţile de acces şi a intrat în curtea societăţii. Speriată tânăra  a chemat poliţia, însă tânărul a scos o sticlă cu benzină căreia i-a dat foc şi a aruncat-o în propria maşină. Autovehiculul a explodat, incendiul s-a extins imediat şi la clădirea brutăriei, iar Volkswagenul a alunecat şi s-a oprit în Loganul Poliţiei.


Avea un plan stabilit

Adrian Ionel Dascălu, a alimentat într-un recipient circa 170 litri benzină, cantitatea respectivă aflându-se în maşină în momentul respectiv. Bărbatul a vrut să îşi pedepsească iubita pentru că îl ameninţase că vrea să îl părăsească. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Municipiului Calafat unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Adrian Ionel Dascălu a fost arestat pe data de 29 septembrie pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Judecătoria Calafat l-a condamnat la şase luni de închisoare pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, un an şi şase luni de închisoare pentru distrugere şi şase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, bărbatul urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de un an şi şase luni închisoare.

Sentinţa dată nu este definitivă, iar tânărul a făcut apel.


image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite