Craiova: Jules Verne, preferatul copiilor din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi-au dezvoltat personalitatea după ce au citit cărţile lui Jules Verne
Elevii şi-au dezvoltat personalitatea după ce au citit cărţile lui Jules Verne

Tinerii au salutat ideea reapariţiei colecţiei Jules Verne datorită influenţei pe care a avut-o autorul asupra lor.Fiecare dintre ei a spus că şi-a format personalitatea ghidându-se după faptele anumitor personaje din operele scriitorului francez.

Elevii clasei a VI-a de la Şcoala Nr. 21 Gheorghe Ţiţeica din Craiova s-au arătat bucuroşi când au auzit că trebuie să vorbească despre operele lui Jules Verne. Marius Nicolae, Sergiu Răduţi, Tana Ivan, Tania Merdaloescu, Ana Tershnjaku, Diana Ristea şi Mădălina Bengea au arătat cum le-a schimbat Jules Verne viaţa. Marius a fost atras de spiritul de aventură din volumul „Doi ani de vacanţă“, Sergiu s-a arătat impresionat de curajul personajelor din „Călătorie spre centrul pământului“ şi Tana a fost cucerită de secretele lumii subactivatice din „20.000 de leghe sub mări“. Tania, în „Copiii căpitanului Grant“, a fost atrasă de faptul că anumite lucruri ce păreau fantastice au devenit realitate, iar Ana şi Diana au fost încântate de „Ocolul pământului în 80 de zile“. Ca şi colega ei Tania, Mădălinei i-a plăcut cel mai mult cartea „Copiii căpitanului Grant“.

Imaginaţie şi spirit de aventură


Copiii au explicat de ce trebuie să citească tinerii cărţile lui Jules Verne şi, evident, ce i-a atras pe ei. „Mi-a îmbogăţit imaginaţia şi mi-a dezvoltat spiritul de aventură. Fiecare trebuie să citească Jules Verne“, a spus Marius. El a fost completat de Sergiu: „Ne arată faptul că nu trebuie să renunţăm niciodată şi totul este posibil în viaţă dacă vrem cu adevărat“. „Este incredibil faptul că nimeni nu îşi poate închipui că un anumit lucru se poate întâmpla, iar după aceea devine realitate“, a precizat şi Tana. „Toate cărţile au o anumită învăţătură. Parcă pătrund într-o lume complet diferită faţă de cea reală“, a spus şi Tania.

Elevii au recunoscut că îşi vor completa şi ei colecţia Jules Verne, cumpărând cărţile pe care nu le au în bibliotecă şi sunt bucuroşi că vor avea posibilitate să aibă opere transcrise în cărţi de bună calitate. În final, Ana Tershnjaku a declarat: „Ar fi o lacună pentru fiecare dacă nu ar citi cărţile scrise de Jules Verne.“

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite