Craiova: Judecătorul şi avocaţii şpăgari rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul judecător de la Tribunalul Dolj şi cei doi avocaţi arestaţi pentru mită vor rămâne în arest pentru cel puţin 2o de zile.

Primele cătuşe pentru Justiţia din Dolj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în această după-amiază recursurile formulate de judecătorul Laurenţiu Anghel (39 ani), magistrat la Secţia penală a Tribunalului Dolj, şi de avocaţii Octavian Tiberius Ciucă (35 ani), din Baroul Dolj, respectiv Ion Militaru (39 ani), membru al Baroului Olt, împotriva mandatelor de arestare emise săptămâna trecută pe numele lor de Curtea de Apel Craiova.

DNA a cerut arestarea judecătorului Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj şi a avocaţilor Ion Militaru şi Octav Ciucă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, respectiv trafic de influenţă, scopul final fiind eliberarea a doi inculpaţi arestaţi pentru infracţiuni economice.

DNA-ul nu mai găseşte 38.000 de euro, şpaga folosită la flagrantul judecătorului Anghel

Avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă au apelat la judecătorul Anghel deoarece acesta ar fi promis că va pune o vorbă bună la magistraţii care judecau dosarul clienţilor lor arestaţi. Pentru deranjul lor, cei trei au încasat 45.000 de euro (puşi la dispoziţie de către DNA pentru flagrant), pe care şi i-au  împărţit în funcţie de contribuţia fiecăruia: judecătorul Anghel ar fi luat 18.000 euro, avocatul Ciucă, 15.000 euro, iar avocatul Militaru - 12.000 de euro. La percheziţii însă procurorii DNA au mai găsit doar 7.000 de euro din cei 45.000 de euro, surse judiciare susţinând că restul sumei este de negăsit.

Doi judecători de la Tribunalul Dolj, reţinuţi de DNA

„Clanul Gorbunovilor“, reabilitat de justiţie

Un an cu pete negre pentru Justiţia din Craiova

EXCLUSIV Judecător “numitor comun” pentru Gorbunov, Don Costel şi Cocoană, ucigaşul cu Ferrari

EXCLUSIV Judecătorul vizat de DNA pentru eliberarea ucigaşului cu Ferrari ştie că e urmărit

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite