Craiova: Judecătorul prins cu şpaga la saltea a fost eliberat, după 10 luni de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu au fost eliberaţi aseară din Penitenciarul Gherla. Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie le-a admis cererea de eliberare sub control judiciar.

Magistraţii au fost trimişi în judecată împreună cu avocaţii Octavian Ciucă şi Ionel Militaru, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.
Laurenţiu Anghel a fost arestat pe data de 5 mai. În aceaşi zi cu judecătorul şpăgar au mai fost reţinuţi şi doi avocaţi. Anchetatorii au stabilit că magistraţii ar fi primit 15.000 de euro pentru a da o sentinţă mai blândă într-un caz de înşelăciune în care erau trimişi în judecată în stare de arest trei deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. 

Laurenţiu Anghel a fost dus la sediul DNA

image

Anghel strângea bani pentru amantă

Anchetatorii au găsit suma de 20.000 de euro în apartamentul închiriat de Laurenţiu Anghel. Banii erau ţinuţi la saltea de către judecător. Magistratul a povestit că banii erau de fapt împrumutaţi de la avocatul Ciucă. „ Mi-am închiriat un apartament în care m-am mutat cu iubita. Trebuia să divorţez de soţie. Avocatul Ciucă ştia de relaţia pe care o aveam. Din salariul meu am reuşit să pun deoparte suma de 16.000 de euro şi 10.000 de lei ca să îmi pot cumpăra un imobil“, a mai declarat Anghel. 

Judecătorul este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită

image

Bogdan Diaconescu a fost arestat pe data de 8 iunie 2010. Magistratul a declarat tot timpul că este nevinovat şi că totul a fost o înscenare din partea colegilor. „În urma percheziţiei care s-a făcut asupra mea nu s-a găsit nici măcar un euro, spre deosebire de colegii mei, care au fost prinşi în flagrant având asupra lor sume importante de bani“, a spus Diaconescu ieri din nou în faţa  judecătorilor de la Înalta Curte de Jutsiţie şi Casaţie.

Bogdan Diaconescu a declarat că este nevinovat



Bogdan Diaconescu este unul dintre cei trei judecători care l-au eliberat, în decembrie 2008, pe „ucigaşul cu Ferrari“. Acesta a fost chiar  preşedintele completului de judecată.

image

Adrian Cocoană

image

Amalia Cecilia Cristel, colega lui Bogdan Diaconescu a declarat în faţa anchetatoriolor, că acesta a primit şpaga în biroul lui de la Tribunalul Dolj. Banii i-au fost aduşi de Laurenţiu Ang hel. Diaconescu a reclamat-o la parchet pe Amalia Cecilia Cristel pentru mărturie mincinoasă.

image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite